Afganistan'da riskler
MAKALE
Paylaş
28.06.2021 15:29
925 okunma
Çetiner Çetin

Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağlamak, sürekli diplomatik ilişkiler ve Afganistan’da güvenlik politikalarına dahil olmak anlamına geliyor. Afganistan gerçeklerinde “güvenliğin sağlanması” terimi, “kontrol” kelimesine eş değerdir. İçerideki dengeleri düzenlemede etkin olamazsak -ki olmamız bu şartlarda oldukça zor- o vakit önemli risklerle karşılaşabiliriz.

Havalimanın güvenliği için 500 askerimiz Kabil’de kalmaya devam edecek. Havalimanının güvenliğinden sorumlu olan ülke rolünü otomatik olarak artırıyor. Ankara, Amerika sonrası Afganistan’ın merkez noktasında konumunu güçlendiriyor. Ancak, bu süreç stratejik açıdan, Afganistan’daki silahlı radikal grupların ve istihbarat kurumlarının bölgesel hırslarının zapt edilmesini de gerektiren bir meydan okumaya dönüşebilir. Söz konusu olan öncelikle Rusya’da yasaklı olan Taliban. Taliban gücünü büyük ölçüde Pakistan sınırından alıyor. Türkiye ile Pakistan müttefik. Ankara’nın İslamabad’ın Taliban’ı güçlendirmesini engelleyebileceğini düşünmek zor.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya