Z Kuşağı için: 15 Temmuz
MAKALE
Paylaş
15.07.2021 15:55
1.470 okunma
Fadime Özkan

15 Temmuz 2021 Perşembe

1997–2012 yılları arasında doğan kişilerden oluşan demografik kuşağa deniyor Z kuşağı.

Kişilik özellikleri için de yapılan bazı genellemeler var. Bireysel davrandıkları, sorgulayıcı oldukları ve internet üzerinden sosyalleşip bilgiye çabuk ulaştıkları için her şeyden hızla sıkıldıkları söyleniyor.

Ve bağlanma sorunu yaşadıkları, kendileri ve kendilerini doğrudan ilgilendiren konular dışında hemen hiçbir şeye ilgi göstermedikleri de.

Öyle midir gerçekten?

Bana göre fazla genellemeci, fazla indirgemeci. Ülkenin farklı bölgelerinde, farklı şartlarda, az çok farklı değer yapıları içinde doğup büyüyen milyonlarca genci hem aynı tornadan çıkmış gibi değerlendireceksiniz, hem de kendilerinden başka hiçbir şeyi önemsemediklerini söyleyeceksiniz.

Hiç katılmıyorum. Çünkü gençleri ve onları etkileyen aktörleri faktörleri tanımaya anlamaya çalışmak başka bir şeydir, hepsini aynı şeyle yaftalamak başka şey.

Her insanın biricikliğine ve kıymetine inanırım ben. O yüzden de 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 13 milyon gencin sandık değerine indirgenerek ilgi ve itibar görmesine karşıyım.

Onlar kim oldukları bilinmeyen, kişilik yapıları tanımlanamayan varlıklar değil çünkü. Bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, yeğenlerimiz. Onları tanıyoruz.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya