Ukrayna’da ‘Yıldırım Savaşı’
MAKALE
Paylaş
25.02.2022 16:55
798 okunma
Çetiner Çetin

Batı bloğunun, aslında ABD’nin “Rusya Ukrayna’yı işgal etti, ediyor, şu tarihte saldıracak, vs” gibi kehanetlerinin ve iki tarafın yaptığı askeri takviyelerin ardından anlıyoruz ki Ukrayna krizinde diplomasi tükendi, çözüm getiremedi. Diyalog yolları tıkandı. Savaş gerçekten ihtimal dahilinde mi, göreceğiz ancak işgal kaçınılmaz duruyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cumartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i birbiri ardına telefonla aradılar ve yaşanan gerilimi bir kez daha dindirmeye çalıştılar. Ancak Putin gayet soğukkanlı ve niyetinden pek vazgeçmiş gözükmüyor.

Biden, ilk kez bu kadar net bir dille Putin’i Ukrayna'nın işgaline karşı uyarırken doğuracağı ciddi sonuçlarla tehdit etti. Putin ise Batı'nın Ukrayna'ya yönelik tutumunu eleştirdi ve krizi çözme çabalarının "çıkmaza girdiği" eleştirisinde bulundu. Biden, Putin’in sinir uçlarıyla oynarken görünen durum Putin de “tehditlerine boyun eğmeyeceğim” mesajını veriyor.

ABD Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik tarih dahi vermişken Ukrayna açmazında bugün itibariyle nefesler tutuldu.

ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN ÇÖZÜMÜ

Büyük bir olasılıkla Kudüs, Kerkük ve Kıbrıs’ta olduğu gibi çözümsüzlüğün çözüm sayıldığı yeni bir kriz hattı daha oluşacak. Bu, Rusya’nın Ukrayna’nın ne kadarlık bir alanını işgal edeceği ile netlik kazanacak.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya