Siyonistlerle mücadelede yöntem üzerine birkaç söz
MAKALE
Paylaş
17.10.2023 12:42
338 okunma
Ömer Lekesiz

Şiddet, insan fıtratına dâhil olduğu için idrak edebildiğimiz zamanda ve mekânda da onun eliyle daima var olacaktır.

Hayırlı ve hayırsız, iyi ve kötü, güzel ve çirkin… olmak gibi ikili bir oluşa tabi bulunan şiddet, ilahî şeriatlarla tanımlanmış ve sınırlanmıştır.

Bu cümleden olarak Müslümanların şerlilik, nifakçılık, bozgunculuk ve sapkınlıkta azgınlık cihetlerinden de kâfirlerle mücadeleleri mezkûr sınıra dâhil edilmiştir ki, kendi günümüzde ve elan şu vaktimizde Siyonistlerle mücadele ediyor oluşumuza da önce buradan bakmamız gerekir.

Elbette, terör devleti İsrail’in sair dünya kafirlerini de arkasına alarak Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırımın bir an önce bitmesini arzuluyor olmakla birlikte, Siyonistlerle savaşımızın hiç bitmeyeceğini, bitiyor gibi göründüğü noktada bile aslında yeniden başlıyor olduğunu idrak etmemiz gerekir.

Kur’an bize Allah’a şirk koşmaları, sapkınlıkta azgınlaşmaları, bozgunculuk yapmaları ve adaletten şaşmaları nedeniyle… birçok kavmin helak edildiğini haber veriyor ki, bu bilgi aynı zamanda olacak olanın da bilgisi hükmündedir.

Zira Allah asla kötülüğü yaratmaz ve yarattıklarına zulmetmez. Ancak zikrettiğim minvalde helâkına koşan insanın kendisidir. Bu bağlamda o, sapkınlıktaki azgınlığıyla kendi helâkını talep edendir ve bu talebinden geriye dönüşü mümkün olmayacağından, mazlumların onların tasallutundan kurtarılmaları da haktır.

Nitekim Kur’an helak edilen kavimlerin bilgisiyle birlikte onların yerine yenilerinin getirildiğini de haber verir. Dolayısıyla bu ilahi esasa ve döngüye tabi olarak Müslümanların kıyamete kadar var olacaklarını düşündüğümüzde, düşmanlarının da var olacağını hiç unutmamamız gerekir.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya