Kurban Bayramı'nız kutlu olsun....
MAKALE
Paylaş
16.06.2024 08:45
455 okunma
Sibel Eraslan

Bugün Kurban Bayramı...

Hicri 1445 yılının Kurban Bayramı'ndayız. Bayramınız mübarek olsun, Rabbimiz ailelerinizle birlikte, hepimize, memleketimize, alem-i İslam'a ferahlıklar, kurtuluşlar, iyilikler, güzellikler, huzur nasip etsin... Bu yazıyı arife gününden yazıyorum. Hatta şu anda hacılarımız vakfede duaya durmuş haldeler. İçimdeki umut, vekillerimiz olarak dualarına bizleri de katıyor oluşlarını fısıldıyor.

Vakfe, duaların dalgalar halinde yükseldiği bir yer, bir zaman dilimi. Odaklanma enerjisinin en üst seviyede olduğu adeta mıknatısa dönüştüğü biricik zaman aralığı. Biliyorsunuzdur gerçi ama tekrarlamak isterim, Hacda gerçekleştirildiği mekâna nispetle anılan iki vakfe vardır: Arafat ve Müzdelife vakfeleri. Her ikisi de tam bir devrim mahiyetindedir bizim gibi yerleşik düzen konformistleri için... Tam bir altüst oluş, oradan oraya geçmek, tahliye oluş misali.

Sözlükte "durmak, ayakta durmak, bir yerde beklemek" anlamındaki vakfe terim olarak hac ibadetini yerine getiren kişinin belirli bir zaman diliminde belirli yerlerde bir süre durmasını ifade eder.

Durmak... Tüm dünya koşusundan, gailelerin alın terleten baskısından, hedeflerin zorlayıcı mesafesinden sıyrılarak, durmak, her şeyi geride bırakarak yönelmek, ruh ile, gönül ile, beden ile, nefs ile, birlikte yönelmek ve düşünmek, istikamete odaklanarak düşünmek... Dünyanın en orijinal ibadetidir belki de, durmak ve beklemek: Allah için.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya