16 Temmuz 2016'da, dışarıdan bakışla Türkiye
MAKALE
Paylaş
14.07.2024 15:28
322 okunma
Sibel Eraslan

15 Temmuz 2016'daki işgal ve darbe girişimini, milletimizin aziz fedakârlığıyla ters yüz edip püskürtmüştük. Dünyada tankların, keskin nişancıların, helikopterlerin, jetlerin gölgesinde ölüm pahasına verilen bir başka ülke mücadelesi yok. Türkiye ve milletimiz, darbecilere geçit vermedi ve tankları çıktıkları yere geri gönderdi.

8 yıl aradan sonra, FETÖ terörü halen Türkiye'nin aleyhine çalışıyor, Türkiye'deki etkisinden kurtulmuş olsak da, yabancı ülkelerde konuşlanan elebaşları hala ülkemize kara çalmakla meşgul... 8 yıl önce darbenin yaşandığı günlerde acaba Türkiye'deki yabancı misyon şefleri, diplomatlar, büyükelçiler, konsoloslar milletçe verdiğimiz o büyük varoluş direnişini nasıl görmüşlerdi. Dış dünya, 15 Temmuz'a nasıl bakmıştı, nasıl görmüştü o kanlı darbeyi... Bu soru etrafında gezinmek, dünyadaki Türkiye aleyhindeki bakış açısı hakkında da bilgi veriyor bizlere.

Henüz 2017 yılında "15 ülkenin gözüyle 15 Temmuz" adlı belgeseli çekmek üzere farklı Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerine giden belgesel yapım ekibi mesela, gittikleri pek çok ülkede insanların kendileriyle 15 Temmuz hakkında konuşmak istemediklerini anlatmış... Bir röportajlarında 15 Temmuz ve yabancı medya ilişkisini sorgulamaları dikkat çekici:

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde 4 ülke medyası ele alınmış, o dönemde basılan 100 adet haber ve makaleyi incelemiş öğrenciler.16 Temmuz 2016 gününde yabancı basında çıkan makale ve haberler. ABD-Almanya-İngiltere ve Fransa'daki medyalar ne yazık ki sınıfta kalmışlar. Darbenin ertesi günü yayımlanan 100 haber ve makale arasında 15 Temmuz Darbe girişimine darbe diyen, demokrasi karşıtı diyen haber ve makale sayısının sadece 1 adet olması, ne kadar çarpıcı ve çıplak bir gerçeklik!

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya