ÇORUM SAFARİ TURİZMİNE AÇILIYOR
“Van Gölü Canavarı”ndan sonra “Çorum Aslanı”nın da ortaya çıkması turizmcileri çok heyecanlandırdı.
MİZAH
Paylaş
12.06.2020 12:17
2.166 okunma

Rıfat Yörük / asparagas haber

  “Van Gölü Canavarı”ndan sonra “Çorum Aslanı”nın da ortaya çıkması turizmcileri çok heyecanlandırdı.

Aslan ve yavrularının görüldüğü iddia edilen Çorum’un Bayat ilçesinde bir basın toplantısı düzenleyen, kısa adı Tur-Bir olan Turizmciler Birliği Başkanı Ekrem Açıkbüfe “devletimiz ve bakanlığımız kolaylık gösterirse, çok yakında Çorum ve Van’da safari turizmini başlatabiliriz.” dedi. Açıklamasını sevinçle ellerini ovuşturarak yapan Açıkbüfe “Helal olsun Çorumlulara… Onların yaptığını herkes yapamaz! Bu haber, tam da sıkıntılı başladığımız sezonda ilaç gibi geldi. İnşallah diğer illerimizde de kaplan, timsah, goril, fil falan çıkar da, tur kapsamına alacağımız şehir sayısını çoğaltır, fiyatı da ona göre artırırız.” diye konuştu.

            Aslanlı Kapı’ya aslan yaraşır!

            Bayat halkı adına açıklamada bulunan Bayat’ı Büyütme, Geliştirme ve İl Yapma Derneği Başkanı Sermet Taptaze ise şunları söyledi;

 “Tur-Bir Başkanımızın açıklamaları doğrusu bizleri çok sevindirdi. Her ne kadar 4 büyükbaş hayvanımızın bu aslan ya da aslanlar tarafından parçalanmasına üzüldüysek de, gelen müjdeli haber yüreğimize su serpti. İnşallah Bayat halkı olarak, çok yakında daha farklı vahşi hayvanlarla da karşınıza çıkmak ve ülkemiz safari turizmini buradan başlatmak istiyoruz.

Aslında Anadolu’da aslan varsa o da ‘dünyanın merkezi’ olan Çorum’a yakışırdı, Çorum’da olmalıydı. Zira meşhur Hattuşa Aslanlı Kapı bile bizim şehrimizde değil mi?”

Taptaze, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Tek korkumuz, bu aslan veya aslanların bazı avcılar ya da meşhur olmak isteyen birileri tarafından silahla vurulmasıdır. Valiliğimizin bu konuda gerekli tedbirleri alarak, yeni kavuştuğumuz aslanımıza sahip çıkmasını ve potansiyel ekmek kapımızı açık tutmasını bekliyoruz.”

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya