“HATIRLATMA”DAN SONRA “UNUTURSAM FISILDA” DOZU
Ülkemizde geçtiğimiz günlerde başlatılan üçüncü aşama “Hatırlatma Dozu”ndan sonra önümüzdeki aylarda da “Unutursam Fısılda” adı verilen dördüncü doz aşılara başlanacağı öğrenildi.
MİZAH
Paylaş
12.11.2021 08:24
3 yorum
971 okunma

Mizahi Asparagas
Rıfat Yörük

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde başlatılan üçüncü aşama “Hatırlatma Dozu”ndan sonra önümüzdeki aylarda da “Unutursam Fısılda” adı verilen dördüncü doz aşılara başlanacağı öğrenildi. 

Araştırma-Karıştırma Servisimizden Bayram Aşısıtam’ın Sağlık Bakanlığı ve DSÖ İstanbul Ofisinden sızdırdığı bilgilere göre halkımızı aşılama süreci, “Hatırlatma” ve “Unutursam Fısılda” dozlarından sonra her altı ayda bir şu dozlarla sürecek;

“Duydum ki unutmuşsun!” dozu,

“Sakın unutma!” dozu,

“Unutama beni” dozu

“Az daha unutacaktın!” dozu,

“Gelirsem yanına” dozu

“Sakın ha! Aklından bile geçirme!” dozu,

“Akıl defteri” dozu,

“Pekiştirme” dozu,

Bu çarpıcı isimleri bulabilmek için Sağlık Bakanlığı’nda Türkçeci bir ekibin gece-gündüz çalıştığını belirten muhabirimiz Aşısıtam, yeni doz aşılarla ilgili meydanlara inerek ve Ekşi Sözlüğü karıştırarak halkımızın nabzını tutmaya çalıştı. İşte bu konudaki çarpıcı görüşlerden bazıları; 

Hikmet Devletçi: “Devlet aşısı değil mi bu? Nasıl olsa bedava. Dört de oluruz, beş de…”

Umur Umar: “Umarım bir daha unutmaz da, devamlı vurdurmamız gerekmez.”

Sorgun Sorgusuz: "Bilim Kurulu çalışıyor kardeşim!”

Yaşar Yavaşça: “6 ayda etkisini kaybeden aşı mı olur arkadaş? Kollarımız kevgire dönüyor bak yavaş yavaş”

Soysal Asosyal: “Benim için sosyal bir aktivite oluyor. Her altı ayda bir aşıya davet mesajını alınca mutlu oluyor, devletim beni adam yerine koyduğu için gurur duyuyorum.”

Şakir Şüpheci: “Üçüncü doz da koldan oldu ama dördüncü doz ve diğerleri için kaba etimiz hedefte gibi geliyor bana! Her oturuşta hatırlayalım diye!”

Celal Celâlli: “İki Sinovac üstü iki Biontech yaptırdım. Ama yine evden dışarı çıkmıyor, odada maskeli oturmaktan bıkmıyor, hanımla sosyal mesafeye uygun biçimde yatıyor, sokaktan maskesiz biri geçerse ortalığı birbirine katıyorum.”

Nadir Güler: "İnsülin aşısı gibi yanımızda devamlı iğnesini taşımaya başlarsak şaşırmamak lâzım!”

Doğan Doymuş: “Bizim milleti delik deşik ettiler. Yakında içtikleri su kollarından fışkıracak. Neyse koşun deldirmeye... Aşımsı şeylerin enjekte edilmesine bi doyamadınız gitti”

Mahir Golcü: “Acaba maç kaçıncı dozda bitiyor? Söyleyin de ona göre oynayalım!”

Mutlu Çokmutsuz: “Sanki ilk iki doz çok işe yaramış, maskeleri çıkarıp normal hayata dönmemizi sağlamış da üstüne üçüncü, dördüncü dozu yapacaklar.”

Duygu Duyuru: “Çeşitli duyuru ve anonslarla, çeşitli bahaneler uydurulup aşılamanın devam etmesine çabalanacak. ‘Bu pandemi yedinci dozunu olmayanların pandemisidir, sekizinci dozunu olanların değil!’ anonsunu duymaya az kaldı!”

Tahsin Tahminikuvvetli: “Kaçıncı doz paralı olacak onu merak ediyorum. İnsanlara bağımlılık yaptıracaklar, sonrasında fahiş bir bedel talep edecekler gibime geliyor.”

İbrahim Müdavim: “Telefonlara yeni güncelleme indirir gibi ‘Sars Cov19-15.0 güncelleme hazır’ diye mesaj gelecek ve altı ayda bir aşı mı yaptıracağız? Ama daha hâlâ sanki bu son aşı olacakmış gibi savunanlar var. Arkadaş! Hepiniz görüyorsunuz ki bunun devamı gelecek.”

Boran Soran: “Sinovac, Astra Seneca, Biontech, bilmemnevac derken 5-6 doz aşı olmuş insanlar var. Üstüne üstlük bir de grip aşısı falan… Bir sene içinde bu kadar aşı normal mi? İnsanın bağışıklık sistemi oyuncak mı yahu? Buna bağışık sistemi mi dayanır?”

Şaşmaz Şaşırmaz: “Muhtemelen ‘hâlâ ölmüyorlar yahu!’ mantığı ile karar verilen uygulama. Aşının yan etkisi ile daha kolay ölebilecek risk gruplarına öncelik verilerek ölüm sayılarını arttırmayı planlıyorlar sanırım. Yakında ‘4. dozu olmamak için çok direnmişti, öldü’ derlerse şaşırmayın.”

Seden Akleden: “Hâlâ aşıyla kontrol altına alınmak istenen şeyin salgın olduğunu düşünenler var mı?”

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 3 yorum yapıldı
Yazar burda ne yapmak istemektedir!
Abdurrahmam Dilipak'a göz kırpan bir yazı olmuş..ve de "50+1" değişmelidir gündemini çarpıtıp Meral Akşener'e " sıcak bakan", hatta kılışdarla dirsek teması yapan bir yazı..#egm, #mit,#tit# dsö, ve de #ksd..göreve lütfen..
Yorum Ekleyen: Hasan     14.11.2021 21:03:56
soylu
saçma sapan bir yazı
Yorum Ekleyen: baki     12.11.2021 15:35:56
Şaşı Beşigiller
Bana Yaklaşma! 🤣🤣🤣🤣
Yorum Ekleyen: Aşı Başıgiller     12.11.2021 10:19:09

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya