DOÇ.DR. TUNCER ACAR DÜNYANIN AKTİF BİLİM ADAMLARI LİSTESİNDE
AMASYA-Gümüşhacıköy ( Ana Haber ) Edib Ahmet CEYLAN
YEREL HABERLER
Paylaş
28.11.2020 08:25
3.890 okunma

          AMASYA-Gümüşhacıköy ( Ana Haber ) Edib Ahmet CEYLAN

         Konya Selçuk Üniversitesi/Fen Fakültesi/Matematik Bölümü/Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanı DOC. DR.TUNCER ACAR Kasım 2020’ de ilan edilen ve dünyanın en prestijli sıralamalarından olan, Amerika Birleşik Devletleri, Stanford Üniversitesi (Mendeley) dünyanın en aktif bilim insanlarından %2’ ye girenlerin sıralandığı listeye girmiştir.

         DOÇ. DR.TUNCER ACAR KİMDİR?

         1985 yılında Amasya İli Gümüşhacıköy İlçesi Kabaoğuz bölgesi olarak bilinen Pusacık Köyünde Tahir ve Emine Acar’ ın oğlu olarak dünyaya gelmiştir.

           İlk-orta ve lise eğitimini Merzifon’da tamamladıktan sonra, 2004 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik bölümünden 2008 yılında mezun oldu. 2009 yılında Araştırma görevlisi olarak Kırıkkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik bölümünde göreve başlayan Acar, 2009-2011 yılları arasında aynı üniversitede yüksek lisansını, 2011-2015 yılları arasında doktorasını yaptı. Doktora eğitimi boyunca TÜBİTAK bursu’ da almaya hak kazanan Acar, 2013-2014 yılında YÖK bursu ile Kanada’nın Alberta Üniversitesinde araştırmacı olarak çalışıp, doktora eğitimine devam etti. 2018 yılı Şubat ayında Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Acar, 1 ay sonra Doçent ünvanı alarak görevine devam etmiştir.

           Yaklaşımlar teorisi üzerine çalışmalar yapan Acar, 62 tane uluslararası makale, 23 uluslararası bildiri, TÜBİTAK tarafında devam eden/tamamlanmış proje sahibidir.

           2016 yılında Kırıkkale Üniversitesi Fen bilimleri alanında en aktif ikinci araştırmacı ödülüne layık görülen Acar, 2018 yılında turkmath.org (http://www.turkmath.org/beta/ist_sci.php) tarafından ilan edilen ve akademik aktivitilere göre sıralanan listede Türkiye’ de Matematik alanında en aktif 4. Araştırmacı olmuştur.

           Kasım 2020’ de ilan edilen ve dünyanın en prestijli sıralamalarından olan, Amerika Birleşik Devletleri, Stanford Üniversitesi (Mendeley) dünyanın en aktif bilim insanlarından %2’ ye girenlerin sıralandığı listeye girmiştir.

           Değerli hocamız Doç. Dr. Tuncer Beyi kutluyor başarılarının devamı diliyoruz.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya