Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor Projesi Açılış ve İmza Töreni
Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor projesinin açılış toplantısı ile Türkiye Beyazay Derneği ve Amasya Üniversitesi arasında gerçekleşen iş birliği protokolü imza töreni Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
YEREL HABERLER
Paylaş
31.12.2023 00:19
440 okunma

AMASYA (Ana Haber) Edib Ahmet CEYLAN

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi arasında gerçekleşen imza töreni programına Amasya Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, il protokolü, STK temsilcileri, basın mensupları ve akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ünal Kurt proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Türkiye Beyazay Derneğinin başvuru sahibi, Amasya Üniversitesi’nin ortak olduğu ‘Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor’ adlı yaklaşık 241.000 € bütçeli projenin sözleşmesi imzalanmış olup uygulamaya geçilmiştir. Sözleşme makamının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nün olduğu, Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’na sunulan EuropeAid/167108/ID/ACT/TR/252 referans numaralı proje Amasya Üniversitesi’nde uygulanacak ve bu kapsamda; atanamayan öğretmenler, Sözleşmeli Öğretmenler, İşsiz kadınlar, Mühendislik öğrencileri, Engelliler başta olmak üzere hedef gruplara; Kodlama, Robotik, STEM+A, Nesnelerin İnterneti, Yenilenebilir Enerji, PLC/SCADA, CAD/CAM, 3-D teknolojisi, İnsansız Hava Araçları teknolojisi, KAIZEN, TRIZ, 5S, Six Sigma, Verimlilik, İş Güvenliği, İlk ve Acil Yardım gibi çok sayıda onaylı sertifika içeren kurslar verilecektir.

Proje ile yerel, ulusal ve uluslararası teknik geziler düzenlenecek olup ayrıca, seminer, konferans iş günleri gibi etkinliklerde gerçekleştirilecektir. Proje ile Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde bir adet STEM+A, Kodlama ve Nesnelerin interneti, laboratuvarı, bir adet Robotik, İnsansız hava araçları ve kontrol teknolojileri ve bir adette Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Laboratuvarı olmak üzere toplam üç adet modern laboratuvarlar kurulacaktır. Bu anlamda bizlere desteğini esirgemeyen başta Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva olmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye teşekkür ediyorumdedi.

Prof. Dr. Ünal Kurt; Başvuruların Mühendislik Fakültesi’ne şahsen veya beyazayproje.com üzerinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise;Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor” adlı bu projelerle beraber şunu gördük. Nasıl din ilahiyatçılara mahsur değilse, teknik bilimler ve teknik projelerde mühendisliklere mahsur değildir. Bu projeye emek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Mühendislik Fakültemiz başarıdan başarıya koşuyor. Bu anlamda yapılacak tüm projeleri biz üniversite olarak destekliyoruz. Bu anlamda bize inanan bize bazı hediyelerle, bazı lütuflarla Amasya Üniversitemizdeki bu gayreti gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a buradan canı gönülden teşekkür ediyorum. 9 yıl aradan sonra Güzel Sanat Fakültesi bize hediye edildi. Bu çok anlamlı bir hediyeydi. Amasya gibi tarihin derinliklerinden bugüne hem ilmin hem de sanatın merkezi olan Amasya’mıza en güzel hediye buydu. Amasya’mızı, öğrencilerimizi, hocalarımızı çok sevindirecek müjdelerimiz olacak, bu hediyelerin arkası kesilmeyecek. Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi inşallah adından övgüyle söz ettirecek. Biz bunun için gayret ediyoruz, sizlerden de bu gayreti görüyoruz. Allah nasip ederse en güzel günlere koşarak hep beraber gitmeyi istiyoruz. dedi

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva; “Biz şunu fark ettik; inleyerek, ağlayarak, şikâyet ederek dertler iyileşmiyor, sıkıntılar çözülmüyor. Karşılaştığımız problemlere çözümler üretseydik, problemleri hâlâ yaşıyor olmazdık. Burada elimize güzel bir Avrupa Birliği kartı geldi. Bu sorunlar ister teknolojik olsun, isterse engellilerle, kadınlarla veya yaşlılarla ilgili olsun hepsinin bir çaresi var. Düşüneceğiz, planlayacağız, hedefe doğru koşacağız. Çalışmak dışında başka bir türlü sorunlarımızı çözme şansımız yok. Yani ağlayarak, inleyerek sorunlarımızı çözemiyoruz. Burada Türkiye Beyazay Derneği olarak, Türkiye’ye ve dünyaya bir vizyon katkısı yapmak istiyoruz. Dernek olarak, karınca kararıyla dezavantajlı gruplara katkımızı yapalım diye gayret ediyoruz. Kiminin parası kiminin duası… Her insan farklıdır, parmak izinden tutunda, attığı imzaya kadar… Biz diyoruz ki, her insanın farklı olması doğal bir şeydir. Cenabı Allah her bir insanı farklı yaratmış. Demek ki farklılık doğal bir şey iyi de biz neden farklılıkları dışlıyoruz, neden aşağılıyoruz, niye hor görüyoruz? Farklıyı dışlarsak onun potansiyelinden faydalanamamış oluyoruz. Mesela Âşık Veysel... Kimde güzel fikrin olacağını, kimde güzel sözün olacağını, kim de şiirin olacağını bilemiyoruz. Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından uygulanacak “Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor” projesi kapsamında verdikleri desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye teşekkür ediyoruz. Projemiz hayırlı ve mübarek olsun.”dedi.

Kadınlar Yenilenebilir Enerji Bağlamında Geleceği Kodluyor ” projesinin açılış toplantısı,hediye takdimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteylin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya