Gazze'de ateşkes talep eden bir grup aktivist, ABD Kongre binası yakınında toplandı
Filistin destekçisi bir grup aktivist, Gazze'de ateşkes sağlanması çağrısında bulunmak amacıyla ABD Kongre binası yakınlarında bir araya geldi.
DÜNYA
Paylaş
29.11.2023 23:04
65 okunma

Filistin destekçisi bir grup aktivist, Gazze'de ateşkes sağlanması çağrısında bulunmak amacıyla ABD Kongre binası yakınlarında bir araya geldi.

Kongre binasına yaklaşmaları polis tarafından engellenen, ellerinde "ateşkes hemen şimdi" yazılı balonlar taşıyan Filistin yanlısı aktivistler, Kongre'ye Gazze'de ateşkes talep ettiklerini hatırlatmak için toplandıklarını belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Hükümet İşleri Direktörü Robert McCaw, Kongre binası yakınlarında toplanmalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'nin İsrail'i silah ve vergi mükelleflerinin parası ile desteklememesi gerektiğini" söyledi.

Aktivistler ayrıca, Kongre'den, Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush tarafından sunulan ve Gazze'de ateşkes ve insani yardım sağlanması çağrısını içeren karar tasarısını desteklemesini de talep etti.

Beyaz Saray önünde Gazze için açlık grevi başlatılmıştı

Bir grup yerel siyasetçi, aktivist ve oyuncu, Gazze'de "kalıcı ateşkes" talebiyle Beyaz Saray önünde 5 günlük açlık grevi başlatmıştı.

Amerikalı oyuncu Cynthia Nixon, New York ve Delaware gibi eyaletlerden yerel siyasetçiler ve önde gelen Müslüman ve Yahudi sivil toplum kuruluşlarından aktivistler ile başlattığı açlık grevine ilişkin AA muhabirine konuşmuştu.

Nixon, önce Şükran Günü ardından da Noel tatili nedeniyle Amerikalıların dikkatlerinin Gazze üzerinden başka yere çekildiğini, Gazze'de ateşkes çağrıları konusunda kazanılan ivmenin kaybedilmesinden endişe ettiğini belirtmişti.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya