Genç! Aile! Sokak! Sanal Dünya!
Dikkatlerinizden kaçmıyordur. Modern hayat, sosyal ve sanal medya diye tarif edilen, modern köleleştirme araçları, gence özgürlük adı altında sorumluluktan uzak,
GÜNDEM
Paylaş
31.01.2024 14:49
278 okunma
Vahap Yaman

---Dikkatlerinizden kaçmıyordur. Modern hayat, sosyal ve sanal medya diye tarif edilen, modern köleleştirme araçları, gence özgürlük adı altında sorumluluktan uzak, istediğini istediği zaman yapan, hesap vermeyen, sosyal ilişkilerini ve arkadaş çevresini sanal ortamla sınırlayan, sadece kendisinin belirlediği ve hiçbir sınırı olmayan, anlık zevk ve eğlence düşkünü, başarıyı zahmetsiz elde etmek isteyen, geleceğini sadece para kazanmak olarak planlayanlar olmalarını önermektedir.

---Sanal dünyanın kurbanları, modern ve özgür bir hayat diye kendilerine sunulan, seküler hayat tarzı ile, aileden gelen dini kültür ve geleneklerin çatışmasını yaşamaktadırlar.
Evinizdeki ve çevrenizdeki sosyal medya kurbanları iyi gözlemle!
Kendini boşa çıkartmak için, zamanından evvel çocuklarını teknolojik aletlerle tanıştırma!
---Aile bu pozisyonları göz önüne alarak, hayatın sadece maddi unsurlardan oluşmadığı bilincini evindeki gence vermelidir. Bu konuda da geç kalmamalıdır. Geç kalan ailenin boş bıraktığı alanları birileri mutlaka dolduracaktır. Birileri ise ailenin istediği gibi değil, kendi istediği gibi genci bilgilendirecek ve kendi istikametine uygun yönlendirecek ve biçimlendirecektir. Derenin karşı yamacına geçmek için derenin kurumasını beklemek yanlışına düşülmemelidir. Hayat devam ediyor. Hayatı durdurma gücü kimsenin elinde değil.
--- Genç aşırı koruyucu-himayeci bir yaklaşımdan rahatsızlık duyar. Bu durum göz ardı edilirse genç evden kopar, gence evi dar gelir, bağlarını azaltır. Topluma, çevreye, sokağa korumasız bir şekilde karışır.
---Ana-babanın öğütlerinden ve kendisine karışmalarından bıkar, soluklanabildiği, özgür davranabildiği yer zannettiği dışarıyla temasını artırır. Dışarıyı kendisi için nefes alabildiği, dilediğini yapabildiği ortam olarak diye düşünür, tabir yerinde ise sokakların çocuğu olur. Sokaktaki sizin gördüğünüz tehlikeleri göremez.
---Evden ve sizden kopmaması için, kendi hayatı ile ve evinizle ilgili bazı kararları gencin vermesi ve bazı işleri yapması teşvik edilmeli, gencin kendisine bırakılmalıdır. Bazı faaliyetlerde yanlış da yapsa sorumluluk verilmelidir.
---Günümüzde sokağın tuzaklarla, hilelerle dolu olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Evde yeterli donanımlı hale getirilmeyen genç, kontrolün olmadığı sokağın ellerine bırakılırsa hem sizi, hem de kendini epeyce üzer.
---Sokaklarda maalesef gençlerin koruyucu kalkanları olan, abiler, ablalar, racon kesen delikanlılar, dedeler ve ninelerden mahrum kaldı. Bu saydığımız insanlar sokağın koruyucuları idi.
---Maalesef toplumun doğal koruyucu dinamikleri olan bu insanlar modern hayatın kirlettiği, kimsenin kimseyi tanımasına fırsat vermeyen yüksek binaların kuşattığı şehirlerde kayboldu.
---Modern hayatın kıskacında olan gence yaklaşmada yaşadığı sıkıntılar, baba, anne, çocuk ilişkilerinde zorluklar meydana getirmektedir. Çoğu ebeveynlerin vurdumduymazlığı yüzünden sıkıntılar oluşmaktadır.
---Anne veya baba kendisi iş yaparken oyalanması için çocuğun önüne koyduğu, yaşına ve gelişimine uygun olmayan teknolojik aletler, çocuğun zihnini kirlendiriyor. Algısını bozuyor ve bağımlı hale getiriyor.
---Bu aletler, çocuklara çocukça bir yaşamı değil, büyük gibi düşünen, yaşayan hatta kötü büyüklerin özellikleri olan vuran, öldüren, yok eden, her şeyi dağıtan, acıdan ve eziyetten zevk alan şiddet yanlısı, merhamet ve yardım duygusu olmayan modeller sunmaktadır.
---Sorarım size çocuğun tabiatında böyle şeyler var mıdır? Bundan amaç çocuğun fıtratındaki güzellikleri yok etmek yatmakta değil midir? Halbuki Allah insanı ahseni takvim üzere yarattığını bildiriyor. “And olsun ki biz insanı en güzel şekilde yarattık” Tin/4

---Bu aletler ve içerisindeki mesajlar çocuğun ruh dünyasını karmakarışık hale getirmektedir. Çocukça aklıyla büyükler gibi yaşamaya ve davranmaya çabalamaktadır.
Bırakın çocuklar çocukça akılları ile yaşasınlar.
--- Çocukların ellerine zamanından önce teknolojik aletler vererek benim çocuğum çok akıllı diye övünen anne babalar, çocuklarınıza kendi ellerinizle kötülük ettiğiniz farkında olun.
---Sizin çocukluğunuzda oynadığınız oyunları çocuklarınız hangilerini biliyor. Bunları zaman zaman test ediniz.
---İslami yaşam biçimi, gelenekler, yerel kültür ve bunların insan hayatını biçimlendiren ilkeleri, nesiller boyu aktarılması gereken bayraklar olarak değerlendirilmeli ve bu bayraklar yere düşürülmeden bizden sonraki dalgalandırıcıları olacak yavrularımıza teslim edilmelidir.
---Çocuklarımız yaşının gereği gibi yaşamalı, erken yaşta büyükleri gibi uyarılmamalı, zihinlerini kirletenlerin farkında olunmalıdır.
---Nasıl ki istemediğimiz birilerini evimize misafir etmez isek, teknolojik aletlerle yavrularımızın yanında, odasında bulunan kötüleri de ellerimizle çocuklarımıza teslim etmeyelim.
---Yaşasın parklarda oynayan, sokaklarda maç yapan, saklambaç oynayan, caminin bahçesinde su tabancaları ile birbirini ıslatan çocuklar!!!!
Eyvah çocuğuma ne oldu dememek için!!!!
---Mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkisini yok eden, dikey mimarinin iğrenç kentleşme projelerine HAYIR diyerek ve o yüksek binalardan daire almayarak çocuklarımızın birey kalmasının önüne geçelim. Çocuğun eline de zamanından önce teknolojik aletleri vererek onların zihinlerini kirletmeyelim.
Vahap Yaman
Vahap3442@gmail.com

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya