Aliyev, Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olabileceklerini söyledi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olabileceklerini söyledi.
DÜNYA
Paylaş
06.09.2024 16:53
132 okunma
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olabileceklerini söyledi.
 
Aliyev, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen Ambrosetti Forumu'nda katıldığı bir panelde moderatörün sorularını yanıtladı.

Azerbaycan'ın Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuğu olasılığı yönündeki soruyu yanıtlayan Aliyev, her iki ülkeyle de iyi ilişkiler içerisinde bulunduklarını belirtti.

Aliyev, Azerbaycan'ın hem Rusya hem de Ukrayna ile ilişkileri göz önünde bulundurulduğunda bu süreçte belirli rol alabileceğini belirterek, "Ukrayna'nın ve tüm ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliğini kararlılıkla destekliyoruz. Ancak aynı zamanda Rusya karşıtı yaptırım kampanyasının bir parçası olmadık ve olmayacağız. Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk için girişimde bulunmadık. Bu sürece katılmak isteyenlerin çok olduğunu biliyorum. Ama bizim de buna katılmamız istenirse biz hazırız." diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya