ABD Dışişleri Bakanlığı: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'daki görüşmeler sonucunda İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkesin 45 gün daha uzatıldığını ve siyasi görüşmeler için tarafların 2-3 Haziran'da bir araya geleceğini açıkladı.
DÜNYA
Paylaş
15.05.2026 21:46
1.080 okunma

10 dakika

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından Washington'da 2 gündür süren İsrail-Lübnan 3. tur doğrudan müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı.

Sözcü Pigott, "ABD, 14-15 Mayıs tarihlerinde İsrail ile Lübnan arasında 2 gün süren son derece verimli görüşmelere ev sahipliği yaptı. Daha fazla ilerleme sağlanabilmesi için 16 Nisan'da ilan edilen ateşkes 45 gün daha uzatılacak." ifadesini kullandı.

Pigott, müzakerelerin siyasi ayağının 2-3 Haziran'da yeniden başlayacağını ve 29 Mayıs'ta Pentagon'da her iki ülkenin askeri heyetlerinin katılımıyla güvenlik toplantısı yapılacağını belirtti.

Dışişleri Sözcüsü, görüşmelerin, iki ülke arasında kalıcı barışın sağlanması ve karşılıklı egemenlik ve toprak bütünlüğünün tam olarak tanınmasına katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.

14 dakika

İsrail, Lübnan'ın Sur kentindeki 2 bina için saldırı tehdidinde bulundu

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, Sur kent merkezindeki 2 binanın kırmızıyla işaretlendiği bir harita paylaştı.

"Lübnan ve özellikle Sur kenti sakinlerine acil uyarı." diye yazan Adraee, kırmızı ile işaretlenmiş iki binanın Hizbullah tarafından kullanıldığını iddia etti.

Ordu sözcüsü, söz konusu iki binadan 300 metre uzaklaşılması gerektiğini belirterek saldırı tehdidinde bulundu.

1 saat

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarını sürdürüyor

 

 
 

3 saat

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 11'e yükseldi

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail uçaklarının güneydeki Bint Cubeyl ilçesine bağlı Tıbnin beldesini hedef alan saldırısında 2 kişi öldü.

Öte yandan İsrail ordusunun, öğleden sonra insansız hava aracıyla (İHA) Haruf beldesine düzenlediği saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Güneydeki Deyr Zahran, Beyt Yahun, Arap Cel, Zerariyye, Bazuriyye, Harayip ve Cebşit beldelerine de hava saldırıları düzenlendi.

İsrail topçuları da Doğu Zavtar, Batı Zavtar, Meyfedun Cebşit ve Kakaiyyet Cisir beldelerini hedef aldı.

NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu Doğu Zavtar'a fosfor bombalı topçu saldırısı gerçekleştirdi.

 

4 saat

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı 2 bin 951'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılara ilişkin ölü ve yaralı sayısına ilişkin son verileri paylaştı.

Buna göre, söz konusu dönemde İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 55 artarak 2 bin 951'e, yaralı sayısı 8 bin 988'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, son açıklamasında, İsrail'in 2 Mart'tan itibaren Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 2 bin 896 kişinin öldüğünü bildirmişti.

7 saat

İsrail'in ateşkese rağmen Lübnan'ın Nebatiye vilayetine düzenlediği saldırılarda 6 kişi öldü

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait insansız hava aracı (İHA), Nebatiye kent merkezinde bir otomobili iki füzeyle hedef aldı. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi yaralandı.

Bölgeye insani yardım götürmek için geldikleri belirtilen kişilerin hedef alındığı saldırıda, Nebatiye Acil Yardım ekiplerine ait 3 ambulansın da hasar gördüğü, ambulanslardan birinin tamamen kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde Nebatiye'ye bağlı Haruf beldesinde bir evi hedef aldığı saldırıda da 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

 

8 saat

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bir sağlık merkezini hedef aldı

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Sur kentinde bulunan Hiram Hastanesi yakınındaki bir halk sağlık merkezini hedef aldı.

Hiram Hastanesi yöneticisi Salman İdeybi, saldırıda 2 hemşirenin hafif yaralandığını, ayrıca yaralanın 7 kişinin daha hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti.

Yaralıların sağlık durumunun stabil olduğunu kaydeden İdeybi, saldırının şiddetiyle hastanenin camları ile bazı alçı tavanlarının zarar gördüğünü ifade etti.

8 saat

İsrail ordusu, Lübnan'ın Sur kentine hava saldırıları başlattı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’da işgal ettiği alanlar dışında kalan Sur kentine başlattığı saldırılarda Hizbullah altyapısının hedef alındığını öne sürüldü.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Sur kent merkezi ile Maşuk, Hamadiye Şebriha ve Abbasiye beldelerini vurdu.

İsrail savaş uçakları ayrıca Sur’daki Hiram Hastanesi yakınında bulunan bir halk sağlık merkezini hedef aldı.

 

İsrail, Washington'daki görüşmelere ve ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail topçuları güneyde Bint Cubeyl ilçesine bağlı Kunin, Braşit ve Beyt Yahun beldelerini hedef aldı.

İsrail savaş uçakları ise Bint Cubeyl ilçesindeki Mecdel Silm ve Furun beldelerine hava saldırıları düzenlerken, insansız hava araçları (İHA) da Sur kentine bağlı Şuhur beldesini hedef aldı.

Güneydeki Yukarı Nebatiye beldesini hedef alan İsrail İHA'ları, Sur'daki Mecedil beldesinde bir motosiklete saldırı düzenledi.

Öte yandan Hizbullah'tan yapılan açıklamalarda, Reşaf ile Hadasa beldeleri arasında ilerleyen İsrail ordusuna ait iki D9 buldozerin patlayıcılarla imha edildiği ifade edildi. Ayrıca Reşaf'ta bir Merkava tankının da hedef alındığı kaydedildi.

Bayyada beldesinde İsrail askerleri ile bir Merkava tankının roket ve topçu atışlarıyla hedef alındığı, Tayba beldesindeki bir İsrail birliğinin de roketle hedef alındığı belirtildi.

 

9 saat

İsrailli aşırı sağcı Bakan, Lübnan'da yasa dışı yerleşimler kurma planları olduğunu söyledi

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal ettikleri Lübnan'ın güneyinde yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri kurma planları olduğunu belirtti.

Ben-Gvir, "Lübnan'da yerleşim için bir planımız var ve ayrıca (Filistinlilerin) Gazze ve Batı Şeria’dan göçünü teşvik etme planlarımız da var.” ifadelerini kullandı.

13 saat

İsrail ordusundan Lübnan'ın Sur kentinin çevresindeki çok sayıda beldeye saldırı tehdidi

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki yerleşim alanlarını yeni saldırılarla hedef alacaklarını belirtti.

Adraee, Sur kentine bağlı Şabriha, Hamadiye, Zakuk Mefdi, Maşuk ve el-Havş beldelerinin hava saldırılarına maruz kalacakları için acil tahliyelerini ve bu beldelerdeki Lübnanlılardan yaşadıkları yerlerden en az 1 kilometre uzaklaşmalarını istedi.

13 saat

İsrail'in ateşkese rağmen Lübnan'ın Nebatiye vilayetine düzenlediği saldırılarda 6 kişi öldü

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in gece saatlerinden sabah saatlerine kadar güneydeki Sur ve Nebatiye kentlerine bağlı beldelere yönelik saldırıları sürdürdüğü belirtildi.

İsrail ordusunun Sur kentine bağlı Kana, el-Kleyle, es-Sultaniye, Tebnin, Şuhur ve Debal beldelerini hava saldırılarıyla bombaladığı aktarılan haberde, İsrail'in ayrıca Sur kentinde bir evi insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldığı ifade edildi.

Vurulan evde yangın çıktığı ve yaralıların olduğu paylaşılan haberde, İsrail ordusunun ayrıca Nebatiye kentine bağlı Bint Cubeyl ilçesindeki köyleri de topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya