Her gecenin bir sabahı vardır.
MAKALE
Paylaş
12.02.2020 15:30
5 yorum
5.034 okunma
İbrahim Kumaş

Bir işte başarılı olmamız düşüncelerimizin olumlu olmasına bağlıdır. Bir insan nasıl düşünürse öyle yaşar. Kafamıza, kalbimize gelen vesvese ve olumsuz düşünceleri kovmalıyız. Niyet hayırsa; akıbet hayırdır. Hayır, düşün, hayır olsun. Olumlu düşünenler mutlu olurlar. Olumlu düşünme, stresten uzaklaşmamızı ve daha sağlıklı olmamızı sağlar. Özgüvenimizi yükseltir.  Olumlu düşünmek hatalarımızı, yanlışlarımızı görmemek değildir. Bir daha aynı hatayı yapmamak için çaba göstermektir.

Olumlu düşünmek sonradan kazandığımız bir davranıştır. Olumlu düşünme yeteneğini kazanmak için; başaracağımıza inanmalı, kendimize güvenmeli ve amaçlı yaşamalıyız. Başkalarına yardım etmek, iyilik yapmak hayatımıza olumlu değer katar. Hayata umutla bakan pozitif düşünen insanlarla beraber olmak da bu açıdan önemlidir. Yıkıcı değil, yapıcı, suçlayıcı değil affedici olmalı, sabır ve metanetimizi asla kaybetmemeliyiz. Dünyayla da kendimizle de barışık olmalı, dürüstlükten asla vazgeçmemeliyiz. Hiç bir olumsuz duyguyu içimizde tutmamalıyız. Aynı hataya bir daha düşmemek için geçmişten ders çıkarmalıyız.

Hayat, dümdüz bir yol değil, inişi de vardır yokuşu da. Dert, sıkıntı, üzüntü, öfke ve diğer olumsuz duygular normal hayatımızın birer parçasıdır. Beterin beteri olduğu aklımızdan çıkarılmamalıdır. Hiç bir olumsuzluk kalıcı olmadığı gibi bir kapı kapandığında bir kapı açılacağı da muhakkaktır. Ve unutulmamalı ki; her gecenin bir sabahı vardır.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 5 yorum yapıldı
Abi çok teşekkür ediyorum
Hayatta yaşamaya değer o kadar çokgüxelliller var . Ancak insan oğlu çok olanı değil az olan olumsuzluklara takılıp kalıyor.
Yorum Ekleyen: Bilal Apaydın     13.02.2020 10:20:13
Teşekkür
Çok doğru bir tespit. Teşekkür ederim.
Yorum Ekleyen: İmran Tekeli     12.02.2020 18:43:47
inşallah
Çoğunlukla kullandığımız "inşallah" temennisi bir durumu olumlulamak için önemli bir katkı yapıyor diye düşünüyorum.
Yorum Ekleyen: ibrahim alp     12.02.2020 16:54:38
Allah a teslim olmak önemli bir vasıf
Allah razı olsun abicim, dua edin İnşallah bu vasıf da ömrümüz netice bulur. Selamlar Allah a emanet olun
Yorum Ekleyen: Ahmet Kızıldağ     12.02.2020 16:32:55
Vesveseyi kovmanın yolu
Bu yazı bana ilaç gibi geldi. Müslüman vesveseden ne kadar uzak olursa olumlu dusunuyor. Bu güzel yazı için teşekkür ederim.
Yorum Ekleyen: İbrahim koçman     12.02.2020 16:08:37

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya