Terör’izm üzerine düşünceler-1: Terör’le savaş
MAKALE
Paylaş
23.11.2022 23:14
170 okunma
Yusuf Kaplan

İslâm dünyasının toparlanmaya, Fas’tan Malezya’ya kadar İslâmî hareketlerin ve söylemlerin her alanda İslâm dünyasındaki en güçlü söylemler ve hareketler olarak öne çıkmaya başlaması üzerine küresel sistem, 1991 yılında Soğuk Savaş’ın bitirilmesine karar verdi: İslâm›ın yükselişi durdurul-malı’ydı, yoksa İslâm’ın yeni bir medeniyet sıçraması geliştirmesinin önü alınamaz’dı. Bu da, Batı uygarlığının küresel hegemonyasının büyük sarsıntı geçirmesine yol açabilir’di.

TERÖRİZMLE SAVAŞ BAHANE, HEDEF İSLÂM’LA POSTMODERN YÖNTEMLERLE SAVAŞ

Küresel sistemin lordları, NATO bünyesinde bir İslâm’la savaş stratejisi geliştirdiler: Terör örgütleri icat edildi, o terör örgütleriyle savaşıyormuş gibi yapılarak İslâm terörle özdeşleştirildi.

NATO Genel Sekreteri Willy Cleas, “teörizmle savaş”ı, NATO’nun temel savaş stratejisi olarak belirlediklerini ilan etti, üstelik de “küresel sistemin önündeki en büyük tehdit İslâm’dır” diyerek açık açık!

Modern, ağır silahlı ordularla yapılan konvansiyonel savaş biçimi tarih oluyor, yerini postmodern asimetrik savaş yöntemi olan vekâlet savaşları alıyor’du: Hem terörle savaşıyormuş gibi yapılarak İslâm’la savaşılıyor, kitleler İslâm’dan uzaklaştırılıyor; hem de terör örgütleri kullanılarak İslâm dünyası, özellikle de Türkiye’nin merkezinde bulunduğu Doğu Akdeniz coğrafyası işgal ediliyor, kan gölüne çevriliyor, böylelikle Türkiye dört bir taraftan kuşatılıyor’du…

Türkiye’nin nasıl kuşatıldığını görüyoruz. Ayrıca terörle savaş stratejisiyle esas itibariyle kuklalar, kukla terör örgütleri kullanılarak Türkiye gibi ülkeler istikrarsızlığa sürüklenmek isteniyor’du.

Türkiye, tuzağı gördü, kendisine karşı kullanılan DEAŞ gibi terör örgütlerini yerle bir etti, emperyalistleri buraya geldiklerine bin pişman etti. Bu noktada Fırat Kalkanı süreci, bir milat olarak tarihe geçti!

TERÖR’LE SAVAŞ’IN İKİ TÜRÜ

Terör’le savaş ifadesiyle iki şeyi kastediyorum: Birincisi, terörle mücadele etmek. İkincisi, terörü bir savaş yöntemi olarak kullanmak.

Terörle mücadele konusu çokça işlendi her yerde, medyada, akademyada vesaire. Terörü bir savaş yöntemi olarak kullanma stratejisi üzerine yeterince düşünce üretilemedi.

Terörün felsefesini yapmak gerekiyor terörü bir savaş yöntemi olarak kullanmanın ne anlama geldiğini, görünür görünmez boyutlarını kavrayabilmek için.

Terörün bir savaş yöntemi olarak iki şekilde kullanıldığını görüyorum: Öncelikle bizzat savaş yöntemi olarak teröre başvurulması.

İkinci olarak, terörün başka alanlara da taşınması ve örneğin medyada medya terörü olarak kullanılması.

Birincisi, hayatımızı, hayat-dünyamızı kontrol ve kolonize etmeyi hedeflerken; ikincisi, zihnimizi, zihin-dünyamızıkontrol ve kolonize etmeyi amaçlıyor.

Birinci tür terörle savaş biçiminde, doğrudan, alçakça bir saldırı ve açık şiddet sözkonusu.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya