Cinnet Hali
MAKALE
Paylaş
25.11.2023 14:52
1 yorum
546 okunma
İbrahim Gülsu

Dünya’nın gözü önünde bir cinnet hali yaşanıyor Gazze’de.

Mehmet Akif’in Çanakkale şiirinde ‘’Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir  karaya.‘’ dediği Çanakkale gibi, bugün de dünyanın kuvvetlerinin Gazze’deki  cinayeti korumaya aldığı bir anı yaşıyoruz. ABD, İngiltere, Fransa……..

Bu durum, orantısız güç kullanmaya ses çıkarmayan  ülkelerin,‘’Birleşmiş’’ Milletlerin kalitesini  ve insanlığını ortaya koyuyor.

Bu ‘’Tek dişi kalmış canavar. ’’Çanakkale’de de  aynı vahşiliği yaptı. Demek ki yaşanan yüz yıl, gelişen bilim, kültür’’ medeni ‘’Batıyı  ve uzantılarını vahşilikten koparamamış.

Batı’nın, İsral’in, Siyonistin vahşiliğine karşı İslam alemi ne hazırlık yaptı?

İslam coğrafyasının ve İslam medeniyetinin, müktesabatının sahibi Müslümanlar mı? İslamın tarlasını dört yüz senedir müsteşrikler, misyonerler sürmüyor mu? ‘’İslami’’ stratejiler, ekonomiler‘’cihat‘’örgütleri, yayınlar, devletler, hatta İslam İşbirliği Teşkilatı, müslümanın  petrolü emperyalzimin kontrolünde değil mi?

Fetö nasıl devletin ve kurumların, gençlerimizin, iş adamlarımızın kılcal damarlarına kadar girdiyse; uluslar arası ajanlar, küresel sermayenin ve Siyonizmin yetiştirdiği Müslüman kimlikli dönekler de her yerde var.1956‘da İsrail’de kurulan  Yüksek İslam Enstitüsü mezunları nerede? Hangi İslami kurumun içinde veya başında?

Onun içindir ki bugün Gazze’ye İslam Dünyas’ı uzak. Bu saldırıyı yapmak için  İsrail kim bilir kaç yıldır hazırlık yapıyordu? Ne kadar ‘’İslam‘’kimlikli lider,bilim adamı yetiştirdi?

Filistin Kurtuluş Örgütü, Hamas, El Kassam, İşit……………..ne kadar yerli ve milli? Herkesten şüphelenelim mi? Evet. Takiyenin zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz.

Mossad’ın  bu örgütlerde ve bizdeki bir çok örgütte, siyasette, ekonomide ajanlarının ve satın alınan elemanlarının olmadığını kim söyleyebilir?            

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Lideri Yaser Arafat’ın anası Yahudiydi. Hanımı İngiliz. Avrupa’da yaşayan kızının serveti on milyar dolar. Buyurun cenaze namazına.

Benim bildiğim yeminli Siyonistler ‘’İktidarı da muhalefeti de biz oluştururuz. Veya kontrol ederiz. Zaman ve zemine göre doksan dokuz doğruyu bir yanlışın hatırına söyleyerek takiyye yaparız.’’ der.

Yani Hamas’ı intihar saldırısına İsrail teşvik etmesin. Beyaz pirincin içindeki beyaz taşlar gibi… Bir analiz, tersinden sorgulama yapmak istiyoruz. Yoksa İsrail hangi gerekçeyle Gazze’ye kıyameti yaşatacaktı? Tarih doğrusunu yazacaktır.

Hamas’ın altı liderinin dördü İsrail’de tutuklanıp serbest bırakılmış. Hamas’ın başkanı Hani, Dubai’de yaşıyor, deniyor. Komutan ordunun başında gerek.

İsrail’in Filistin’de kurulması için Sultan Abdulhamit tahttan indirilmeli ve Osmanlı Birinci Dünya Şavaşına sokulup devlet yıkılmalıydı.

Bunun için 29 Ağustos 1897’de İsviçre’nin Basel şehrinde Birinci Siyonist Kongre toplandı. Kongrenin organizatörü Abdulhamit’ten İsrail’in kurulması için toprak isteyen Theodor Herzl’di.

Yorum sizin.

Tarih bilgimizi hatırlayalım. 1.Dünya Şavaşı’na Osmanlı nasıl sokuldu? Alman gemilerini Osmanlı bayrağıyla boğazlardan geçirip  Karadeniz’de Sivastapol’u bombalatan hangi gizli eldi?

Gelelim Türkiye ‘deki tepkilere.

Ülkemizde yönetim de yönetilenler de olaylar karşısında  yıllardır aksiyoner değil reaksiyoner tavır sergilemiştir.

Hep tedbirler, çözüm, olay meydana geldikten sonra devreye girmiştir. Yani Bağdat harap olduktan...

Üretim hazırlığı olmayan Türkiye’nin,  İslam Dünyasının Yahudi malını boykot etmesi bir saman alevi.  Neden? Üretmezsen işte sana böyle tükettirirler. Neyi: Puma, Vakko, Domestos, Omo, Nestle, Signal,  M. Donalds, Hayatsu… gibi yüzlerce, binlerce ürünü .

Bu boykot ne ki?  Ülkemizdeki bankalar kimin? Kredi kartları kimin kontrolünde? Devlete vergi ödemeden  kredi kartlarından kazanılan milyar dolarlar kimin? Paramızı kim basıyor?’’ Dolarla ticaret yapacaksın!’’ mahkumiyeti karşısında biz ve diğer ülkeler ne yaptı?  Neden ülkeler ticarette takas usulüne geçmedi? Bunları bize Gazze mi hatırlatmalı?

İşte İslam Dünyası; coğrafyasına, medeniyetine, ekonomisine yapılan saldırıların hep arkasından gitmiştir. Ve beş yüz yıldır bilgide, bilimde, teknolojide, ÜRETİMDE olmadığı için, dünya, İslam Dünya’sını dikkate almamıştır, almıyor. Bilgide, teknolojide, gıdada, ilaçta hep TÜKETİCİ olmuşuz ve tüketmeye devam ediyoruz. Birçok alanda yaptığımız çıkışlar, üretim henüz yeterli değildir. Hele diğer İslam ülkeleri içler acısı.

Allah’a, İslam’a teslimiyetimiz olsaydı; her alanda, kaderimizi belirleyen çabamız, eylemlerimiz olurdu. Üretmeden tüketmek helal olmasa gerek.

Gazze bize bu konuları sorgulatmalı. İki milyar İslam Dünyası neden bir yığın? Bir avuç  Siyonistin karşısında neden çaresiz?

Gıda tekeli, her alandaki üretim tekeli; para, borsa, altın, petrol tekeli, KİM?  Hangi sermaye? Türkiye’de yüze yakın yerli markayı TL  enflasyonuyla dolara boğdurup, KİMLER satın aldı? Siyonist sermayenin vatanı dili yoktur. Sen üretmezsen onlar üretir.

Bu soruların  cevabını araştırırsak bir avuç  Siyonist’in gücünü görür, o zaman Gazze’yi anlarız.

 

İBRAHİM GÜLSU
0532 357 80 14

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Filistin sorunu Ortadoğunun kanayan yarası olmaya devam ediyor.
İşaret ettiğiniz konular tartışmaya ve eleştiriye açık. Ancak Filistin Kurtuluş Örgütü sosyalistti ve kurtuluş mücadelesinin ilk temellerini attı. Bu İsrail'i ve emperyalist blokun istemediği bir durumdu. Karşısında İslami cihat örgütleri kurdurdu ce desteklendi ve bugünlere gelindi. Filistini destekleyen sosyalist blok dağıldıktan sonra onlara destek olan Irak, Suriye, Mısır, Lübnan ve başta Türkiye devreden çıkarılmalıdır! Gelişmeler malum!BOP Ésbaşkanlarıyla yönetilen ülkeleri bir gatırlayalım!... Yeni yazılarınızı bekliyoruz. Selamlar.
Yorum Ekleyen: Ejder İşlek     26.11.2023 11:59:22

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya