Sıfır toplamlı bürokratik iktidar teorisi
MAKALE
Paylaş
19.05.2024 14:27
401 okunma
Ferhat Ünlü

15 ve 16. Yüzyıl'da yaşamış Floransalı siyasi stratejist Niccolo Machiavelli'nin Sıfır Toplamlı İktidar Teorisi'nde iktidar gücü asla değişmeyen bir pastaya benzetilir. Ve iktidarın derecesi, bu pastanın değişmeyen niceliğinden alınan pay ile belirlenir.

Machiavelli'nin siyasal iktidar teorisi, bürokratik iktidara da pekâlâ uyarlanabilir. Türkiye gündemine son bir haftadır damga vuran emniyet içi savaş da bürokratik iktidar pastasının bölüşümüyle ilgili bir mücadelenin tezahürü.

Aslında bu savaşın fitili, 7 Eylül 2023'te Ayhan Bora Kaplan adlı organize suç örgütü liderinin Ankara Havalimanı girişinde teamüllere pek uymayan bir polisiye şovla gözaltına alınmasıyla başlamıştı. Elbette hakkında soruşturma yürütülen bir mafya liderinin derdest ve sonra da tevkif edilmesinden daha doğal bir şey olamaz.

Ama bu işleri, emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürü seviyesindeki kişiler yapmaz.

Geçtiğimiz günlerde açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü yardımcısı Şevket Demircan'ın bu operasyonda yer alması bir güç gösterisiydi.

Ancak karşı tarafın hamlesi gecikmedi. Polisler açığa alındı ve haklarında soruşturma başlatıldı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya