Eğitim Sürecimiz-3
MAKALE
Paylaş
24.09.2024 15:36
1 yorum
565 okunma
İbrahim Gülsu

‘’Hep durum tespiti mi yapacağız?’’

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN SÜREGENLİĞİ, YAYGIN EĞİTİM

Bu konuya tüm paydaşlarla bütüncül yaklaşmak gerekir.

Eğitim, sadece belli bir dönem örgün eğitime devam etmek değildir. Asıl eğitim yaygın olandır. Hayat boyu eğitim ve öğrenme, mesleki gelişim devam etmeli. Öğrenme zinciri koparsa bireyde sosyal, bedensel ve zihinsel hastalıklar başlar.

Toplumun değerlerinin yaşandığı ekonomik, sosyal, kültürel hayat, insanlar arasındaki iletişim kalitesi her yerde capcanlı yaşamalı. Yetişkinler her konuda çocuklara model olmalı.

Bu toplum, özellikle de yetişkinler yaşanan hayatta değerleri ile kavgalıysa, gençlerden, çocuklardan nezaket, dürüstlük ve çalışkanlık beklenmemeli. Toplum değerleri ile kavga ediyorsa, çocuklara örneklik yapamaz. Onun için de çocukları, gençleri eleştirmeye hakkımız yoktur.

Bireyin ve toplumun her tür probleminin ilacı meşguliyettir. Toplumun hiçbir ferdi sokakta geziyor, işsiz olmamalı.  Hele hele üniversite mezunlarının işsiz olması kangrene dönüşmüştür. Ülke genelinde açılan binlerce ‘’ cafe’’ bunun göstergesidir.

Özellikle yaşı ilerlemiş kız çocuklarının, özürlülerin halk şirketlerine ortak edilip iş üretmeleri sağlanmalıdır. Bu konu yaygın eğitimin çok önemli bir ayağıdır. Çünkü işsizlik bireyleri hayattan koparır, mutsuzlaştırır.

Ayrıca yeni başlayan sosyal ağ esareti, gençleri, yetişkinleri ablukaya almış durumda.

Milletler millet olarak yaşamak istiyorsa milli sosyal medyalarını oluşturmalı, diğer ağları kapatmalıdır. Bu konu ülkelerin bağımsızlık, hürriyet, onur meselesidir. Bir avuç Siyonist, kapitalist çeteye esir olma meselesidir.                            

EĞİTİMİN CAN DAMARI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

Eğitimin, öğretimin lokomotifi, terbiyecisi öğretmendir. Öyleyse şu an öğretmen yetiştiren   kurumlar nerede?                          Öğretmen okulları eğitimin olmazsa olmazıdır.

Bu konudaki tekliflerimizi sıralarsak:

• Öğretmen okulları, acilen açılmalı ve öğretmen adayında mesleki duygu yoğunluğunun oluşması için muhakkak yatılı olmalı.

• İlkokuldan sonra çok iyi bir seçimle öğretmen aday adayları belirlenmeli.

• Ülkenin zeki, çalışkan, istekli, model tiplerinin öğretmen olması sağlanmalı.

• Öğretmenlik bir ruh halidir. Sadece akademik bir donanım gerektirmiyor. Öğretmen seçiminde bu özellik çok önemlidir.

• Aday adayları, aday oluncaya kadar eğitim sürecinde gözlenmeli ve elenmeli.  Öğretmenin hasına ulaşıncaya kadar bu devam etmeli.

• Öğretmenin aday adaylıktan, adaylığa; oradan uzman öğretmenliğe geçişi sürecinde öğretmene verilecek eğitimin her boyutunda; öğretmenin donanımlı, üretken, model olarak yetiştirilmesi için  müfredatlar çağı ve çocuğu yakalayacak kalitede olmalı.

• Öğretmen adaya dönüşünce de öğretmenin atanma kaygısı olmamalı.

• Atanan öğretmenin ekonomik doygunluğu olmalı ki gözü özel derste, ikinci işte olmasın.

• Öğretmenlik durağan bir meslek değil, öğrenmeye, gelişime, değişime açık bir meslektir.

Öğretmenlik, ömür boyu devam eden bir öğrenciliktir, bir keşif yolculuğudur. Dolayısıyla öğretmen, yetenekleri, ruhları keşfeden bir kâşiftir.

• Çocuğun ikinci ailesi sınıftır. Öğretmen,  anne baba yarısıdır.

• Öğretmen sınıf kapısını açarken kutsal bir mekana girdiğinin şuurunda olmalı. Bir öğretmen adayında bu ruh hali ve meslek sevgisi yoksa o aday öğretmen olmamalı.

İşte, geleceğim olan çocuklarımı  eğitecek öğretmen böyle yetiştirilmeli.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Geleceğimizin anahtarı
Hap gibi derde şifa yazı. İşin icra tarafına gelince yıllardır ekranlara hoş görünmek için amel edilince olayı toplamak zor oluyorm görev başındaki bakanımızda aynı reçeteyi uygulamak isteyecektir bir yerde ilacı katırları olduğu müddetçe yürekli bir Nasreddin'e ihtiyaç var.
Yorum Ekleyen: KEMALI TASKIN SEN     26.09.2024 11:29:43

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya