Bir Çınarımız Daha Ebedi Hayata Göç Eyledi
Camiamızın “Hamdi Baba”sı, Değerli Kardeşimiz Hamdi Toprakçı 16 Haziran 2019 Pazar günü Ankara Pursaklar İlçesi Şehir mezarlığında binlerce sevdiğinin duaları ile ebedi istirahatgâhına uğurlandı.
ÖZEL HABER
Paylaş
27.06.2019 18:11
1 yorum
2.828 okunma

Camiamızın “Hamdi Baba”sı, Değerli Kardeşimiz Hamdi Toprakçı 16 Haziran 2019 Pazar günü Ankara Pursaklar İlçesi Şehir mezarlığında binlerce sevdiğinin duaları ile ebedi istirahatgâhına uğurlandı. 

Doktor Hamdi Toprakçı, 1953 yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Ilgaz da orta öğrenimini Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesinde, Üniversite öğrenimini de Ankara üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı.

İhtisasını Genel cerrahi dalında Ankara Numune Hastanesinde yapan Dr. Hamdi Toprakçı bir süre Ankara Çocuk Islahevinde ve Konya Devlet hastanesinde görev yaptı. Uzun bir süre Ankara'dan uzak bir köşede, Artvin’de, ilçelerinde ve Arhavi’de Başhekim olarak çalışan Toprakçı Ankara'ya döndü, Ankara’da Devlet Demiryolları Hastanesinde, ismi daha sonra Gazi Mustafa Kemal Hastanesi olarak değişen hastanede Başhekim Yardımcısı oldu. Bir ara Ankara Ulucanlar Göz Hastanesinde görevlendirildi ise de tekrar önceki görevine döndü ve buradan 2018 yılında emekli oldu.

Ankara’da tüm amatör sporcuların “Hamdi Baba” diye hürmet ettiği doktorumuz spor kulüplerinin şaşmaz doktoruydu. Çok sayıda dernek,  vakıf, spor kulübü yöneticiliği ve üyeliği yanında Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Mütevelli üyeliği yapan Toprakçı Ankara'nın köklü spor kulübü Çınarspor’un Başkanı, Pursaklar Spor Kulübü’nün de Yönetim Kurulu üyesi idi.

Daha lise son sınıfta iken evlenen Dr. Hamdi Toprakçı 5 çocuk 12 torun sahibidir.

Lükatinde ‘yok’ ve ‘olmaz’ kelimeleri bulunmayan Toprakçı hep olumlu düşünür, kimseyi kırmaz, kızsa da muhatabı ondan asla alınmaz saygı gösterirdi. Babaydı, Babacandı, Babayiğitti. Yaptığı ameliyat sayısı binlerle ifade edilir. En riskli ameliyatları cesaretle ve sakince yapardı. Sesi iyi değildi ama ameliyatlarda türküden vazgeçmez, ameliyat ekibine koro şefliği yaparak operasyonlarını başarıyla sonlandırdı.

Gerek spor kulüplerindeki gençlerle ilişkilerinde, mesleki kariyeri ile ilgili çalışmalarında, çevresi ve arkadaşları ile olan münasebetlerinde ve geliştirdiği kişiliği ile örnek bir ahlak, dava ve mücadele adamı idi.

Onu, geride bıraktığı meslektaşları, dava arkadaşları ve binleri bulan Spor camiasının gözü yaşlı çınarları olarak rahmetle anıyoruz. Ruhu şâd, makamı cennet olsun.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Taziye
Allah gani gani rahmet eylesin. Allah taksiratlarını affeylesin.
Yorum Ekleyen: Hüseyin AYAZ     28.06.2019 16:27:12

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya