Anadolu Vakfı tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel iftar programının sonuncusu, 26 Mart 2025 Salı günü Vakfın genel merkezinde yapıldı. Programa, Mütevelli Heyeti üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Danışma Meclisi üyeleri, akademi ve bürokrasi camiasından davetliler ile Vakıf dostları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftarın ardından, şair ve yazar Muhterem Şahin’in moderatörlüğünde bir sohbet gerçekleştirildi.

Programda, ilk olarak söz alan Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Memili, Ramazan ayı içerisinde Üniversiteli öğrenciler başta olmak üzere hayırsever Vakıf dostlarınca karşılanan 8 iftar programı düzenlendiğini belirterek vakfın faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirmeler yaptı.



Ardından, Gençlik Kolları Başkanı Leyla Andıç, Diyarbakır Temsilciliği’nden Fadile Gül Demirok ve Mütevelli Heyeti üyelerinden Leyla Kan’a söz verilerek ramazanın manevi atmosferini yansıtan selamlama konuşmaları yaparak memnuniyet mesajları verdiler.

Daha sonra kürsüye davet edilen Vakfın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Çiçek, Ramazan ayının müminler için anlamına değinerek, değişimin bireyin kendi nefsinden başlayarak topluma yayılması gerektiğini ifade etti. Çiçek, dünya genelinde yaşanan vahşi batı medeniyetinin neden olduğu katliam ve insani krizlere dikkat çekerek, medeniyet değerlerimizin yeniden canlandırılması ve insanlığın hizmetine sunulmasının önemine vurgu yaptı.

Programda ayrıca, Kardeşlik Platformunu oluşturan Anadolu Vakfı, İnfak Vakfı ve Araştırma Kültür Vakfı tarafından Suriye’deki mazlumlar için düzenlenen yardım kampanyası hakkında bilgi verildi. Toplanan yardımların bölgeye ulaştırılması ve yerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtımıyla ilgili organizasyona Vakıf adına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım, toplanan infak ve yardımları bizzat yerlerine ulaştırdıklarını ve Suriye’de kaldıkları süre içerisindeki izlenimlerini paylaştı.

Vakfın kuruluş sürecinde yer alan Tahsin Serdaroğlu ise, Anadolu Vakfı’nın kuruluşu aşamasındaki sıkıntı ve o yıllara dair anılarını nostaljik duygularla paylaşarak, vakfın bugün geldiği noktada yaptığı faaliyet ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Son olarak söz verilen Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Hayrullah Başer; Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu hatırlatarak, inanç temelinden, ilkelerden ödün vermeden vahiy ve risalet temelinde, çalışarak gayret göstermenin önemine dikkat çekti ve hazirunun Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladı.
Program, Muhterem Şahin’in okuduğu şiir dizeleriyle tamamlandı.


