ABD Sopayı Microsotf İle Gösterdi
MAKALE
Paylaş
19.07.2024 16:16
240 okunma
Ahmet Karataş

Dün akşamdan itibaren ABD’li teknoloji şirketi Microsoft 365’in sisteminde yaşanan kesinti sıradan bir arıza açıklamasıyla geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Hatta Üçüncü Dünya Savaşının siber işaret fişeğidir.

Havacılık, bankacılık ve hastaneler, fabrikalar başta olmak üzere tüm dünya bir günde kaos yaşadı, hala kısmen yaşamaya devam ediyor.

Açıklamaya göre Microsoft’a siber güvenlik hizmeti veren Crowdstrike’nin sistemindeki arıza bir anda küresel yazılım krizine dönüştü.

Komplo teorisi üretmiyorum. Emperyalizmin ciğerini bilen biri olarak sadece öngörüde bulunuyorum. Bu olay resmen ABD’nin dünyaya gösterdiği bir sopadır.

Özellikle Trump’ın da dile getirdiği üçüncü dünya savaşı söylemlerinin arttığı son günlerde bu olay teknik bir arıza olarak geçiştirilemez.

ABD üçüncü dünya savaşını siber saldırıyla başlatacağını resmen ilan etmiş oldu. Bugünden itibaren tüm ülkeler bu tehdide karşı önlemlerini almalıdırlar.

Tarafını seçmeyen, Amerikaya veya siyonizme bağlılığını beyan etmeyen, kısaca küresel emperyalizme boyun eğmeyen ülkelere Microsoft aracılığı ile okkalı bir ayar çekilmiş oldu. Ben böyle bir siber saldırıyı bekliyordum aslında. Çünkü bunlarda savaş ahlakı ve insanlık olmadığı için en kolayından başlamak üzere her yolu deneyeceklerdir.

Kafamızda şöyle bir senaryo canlandıralım. Allah korusun, üçüncü dünya savaşı başlamış olsun ve farzedelim ki siz ABD’nin safında değilsiniz.

Bir anda tim bankacılık sisteminiz çökecek; bankadan bir kuruş bile çekemeyeceğiniz gibi kredi kartı ile bir ekmek bile alamayacaksınız.Hastaneleriniz felç olacak, tüm ameliyatlar yapılamayacak, doktor sistemden bir aspirin bile yazamayacak.

Yetmedi, sivil veya askeri bir uçak bile kaldıramayacaksınız. Tüm kara, hava ve deniz savunma sistemleriniz çökecek ve bir anda çöp olacak.

Daha neler neler… İşte size Microsoft eliyle üçüncü dünya savaşının birinci hamlesi.

Elin oğlu bunu denedi, kimi ne kadar zamanda dize getirebileceğini test etti.

Bu işin şakası yok, ABD küçük bir arıza(!) ile Çin’e, Rusya’ya bile ayar çekti.  Göreceksiniz ülkeler kısa süre sonra tesbih tanesi gibi dizilip Siyonizmle tekrar nikah tazeleme kuyruğuna girecekler. İri kıyımlar da bir yolunu bulup bir şekilde anlaşmaya zorlanacaklar. Dolayısıyla şimdilik üçüncü dünya savaşı riski bu arızayla ötelenmiş oldu.

Hepimiz göreceğiz, bu öngörülerimi zaman içinde bestseller popüler kitaplardan okuyacağız.

Umarım Türkiye de Microsoftun bu ayarından dersini almış olsun.

Acilen uydusuyla birlikte tamamen yerli ve milli yazılım sistemine geçmeliyiz. Bu bizim için ölüm kalım meselesi kadar önemlidir. Bağımsızlığımız bir tuşun altında saklı.

İç siyasi ve ideolojik çekişmeleri, kutuplaşmaları bir yana bırakıp işgal güçleri kapıya dayanmadan hem fiziki, hem teknolojik, hemde siber/ yazılım güvenliğimizi sağlamalıyız.

Bu işten tasarruf olmaz. Bu millet aç kalmaya razı olur ama vatanını ve devletini koruma konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz.

Mikrosoftun arıza komedisini bir de bu açıdan değerlendirin istedim.

Hoşçakalın

Ahmet Karataş

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya