AB, ABD ile zorlu pazarlığa hazırlanıyor
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin çıkarlarını korumak için ABD ile zorlu bir müzakere sürecine hazır olduğunu söyledi.
EĞİTİM
Paylaş
04.02.2025 21:58
65 okunma
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin çıkarlarını korumak için ABD ile zorlu bir müzakere sürecine hazır olduğunu söyledi.
 
Von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen AB Büyükelçiler Konferansında konuştu.
  • Alman Ifo'dan "ABD ile ticaret savaşında Çin, Meksika ve Kanada'dan daha başarılı olacak" öngörüsü
  • İtalya, ABD ile Avrupa arasında gümrük vergileri konusunda köprü görevi üstlenmeye kararlı
  • AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz
  • AB liderleri: Ek gümrük vergileri ABD'nin de zararına olur
  • BM, ABD'nin yeni gümrük vergilerinin küresel ekonomiye etkisinden endişeli

Yeni dönemde, yaptırımlar, ihracat kontrolleri, tarifeler gibi ekonomik araçlarının kullanımının ve bu alanlarda tehditlerinin arttığını anlatan von der Leyen, "Son birkaç günde olayların ne kadar hızlı tırmanabileceğini bir kez daha gördük." dedi.

Von der Leyen, "Avrupa, ekonomisini ve güvenliğini koruyacak." diye konuştu.

ABD ile Avrupa arasında çok güçlü bağlar olduğunu anımsatan von der Leyen, dünyada hiçbir ekonominin AB ve ABD kadar ileri düzeyde entegre olmadığını belirtti.

Von der Leyen, AB ve ABD'nin küresel mal ve hizmet ticaretinin yaklaşık yüzde 30'unu, küresel GSYH'nın da yüzde 40'ından fazlasını temsil ettiğini hatırlattı.

"Şu an birinci önceliğimiz, çıkarlarımızın birleştiği birçok alanda çalışmak." diyen von der Leyen, kritik tedarik zincirlerinden yeni ortaya çıkan teknolojilere kadar pek çok alanda birlikte çalışma imkanı olduğunu söyledi.

Von der Leyen, mümkün olan yerlerde çözümler üretmek ve daha güçlü bir ortaklığın temellerini atmak istediklerini belirtti.

"Gerektiğinde zorlu müzakerelere hazır olacağız." diyen von der Leyen, AB'nin kendi çıkarlarını her zaman koruyacağını sözlerine ekledi.

ABD'de seçim kampanyası sürecinde Kanada, Meksika ve Çin'den ithal edilen ürünlere tarife getireceği söylemlerini başkan olarak göreve başlayınca hemen uygulayan Donald Trump, imzaladığı kararnamelerle Kanada ve Meksika'dan yapılan ithalata yüzde 25, Çin'den yapılan ithalata ise yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmişti.

Trump, "AB çizgiyi aştı. Çünkü bizden faydalandılar ve 300 milyar doları aşkın açığımız var." diyerek, AB'ye de yeni tarife uygulanacağını belirtmişti.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya