Yozgatlı Eğitimci Yazar: Tülay Ersan
MAKALE
Paylaş
22.05.2024 23:38
656 okunma
Ahmet Sargın

1957 yılında  Yozgat’ta 7 çocuklu memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Turgut Yılmazer, annesi Samsun doğumlu Zürafet Yılmazer.  İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat’ta tamamladı. Kitap okumayı çok seven bir aile ortamında yetişti. Ailesini örnek alarak kitaplarla dost oldu.

1977 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümününü bitirdi ve aynı yıl Amasya İmam Hatip lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak göreve başladı. 1978 yılında Matematik öğretmeni Yalçın Ersan ile evlendi. 

Amasya’da yedi yıl çalıştıktan  sonra eşi ile beraber İstanbul'a tayin oldu. Özdemir Sabancı Ortaokulunda 3 yıl görev yaptı ve  Sarıyer İmam Hatip lisesine tayin oldu. Burada  da yedi yıl çalıştı.

1991 yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisansını tamamladı.

1994 yılında eşiyle birlikte, çocuklarının da öğrencisi olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip lisesine tayin oldu. 1997 yılında bu okulda çalışırken kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Emeklilik sonrasında 10 yıl özel eğitim kurumlarında, 5 yıl da resmi kurumlarda görevine devam etti.

Öğretmenlik hayatı boyunca okumaya ve yazmaya, yazar yetiştirmeye önem verdi; Öğrenciler yetiştirdi,

2013 yılında Ravza yayınlarından ilk olarak bir deprem Romanı olan “Gassal” romanını yayımladı.

2017 yılında eşiyle birlikte ERSAN YAYINLARINI kurdu. Aynı yıl, “Hoppala ile Cuppala” Masal setini ve “Can Yeleği” Hikaye kitabını yayımladı. 2019 yılında “Nano ile Nino Uzayda” masal kitabını yayımladı. 2023 yılında Fatma Çavuşoğlu Örs hanımefendinin “Çiçeklerime İyi Bakın” adlı anı kitabını yayımladı.

Mehmed Akif, Ahmet Alperen adında iki oğlu, Elif Betül adında bir kızı, 6 torunu olan yazar, İstanbul’da ikamet ediyor ve yeni yazar öğrenciler yetiştiriyor. Kitap dostu olan yazar bir çok edebiyat ve kültür çalışmalarına destek oluyor. Masal anlatımlarıyla da çocukların eğitimine zaman ayırıyor onları motive etmeye özen gösteriyor.

Yabancı dile çevrilen eserleri: “Hoppala ile Cuppala Masal” seti İngilizce Nijerya' da yayımlandı. “Can Yeleği” İngilizce Nijerya’da yayımlandı. “Nano ile Nino Uzayda Masal” kitabı Kosova' da Arnavutça yayımlandı. Okumayı ve yazmayı seven eğitim gönüllüsü yazar hemşehrimize hayat boyu başarılar diliyoruz.

Ahmet Sargın / Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya