Yerli İnsanı
MAKALE
Paylaş
16.07.2024 16:01
3 yorum
336 okunma
Ali İlkbahar

İnsan hakları savunucuları getirdiğiniz hakları, görüşleriniz ne oldu? Hani hangi dinden, ırktan renkten, insan hakları ihlaline karşıydınız? Bunun için kurulmuştunuz. İnsanlara taahhütleriniz ne oldu? Yoksa yüzde yüz doğru dediğiniz, savunduğunuz insan hakları beyannameniz ne oldu?

Enkaz altından çıkarılamayanlar ve yeni doğanlarla içinde binlerce öldürüldü, sakat kaldı. Tedavi imkanları ellerinden alındığı için ölüme terk edildi. Kalanlar da devamlı bombalanıyor. İnsan hakları savunucuları, kuruluşlar, vakıflar, dernekler vs. sayısız sivil toplum kuruluşu neden kör, sağır, ilgisizsiniz?

Türkiye ve kardeş ülkelerinin çalışmasından dua ediyoruz. Bütün insanlara sesleniyoruz. Kim olursa olsun, kimler olursa olsun. Topyekûn bütün taraflar, insanız diyenler dirilmeli. Merhamet ve vicdanlarımızı unutmadan, yeter çocuklar, insanlar, insanlık ölmeden ne imkân gücümüz varsa vicdanlarımızı, merhametlerimizi ortaya koymalı, içten samimi olarak kim olursa olsun geleceğimiz çocukların ölmemesi, yaşaması için gönül gönüle, el ele yavrularımıza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bugünkü ihmalimiz, gelecekte eyvahlarımıza çare olmayabilir. Allah korusun cenazelerimiz bile ortada kalabilir. İş işten geçmeden, kavgalarımızı bir tarafa koyup çözümler üretmeliyiz. İnsanlık, merhamet, barış, adalet galip gelmelidir.

Çocukları doğuran anneler dünyanın neresinde olursa olsun, hangi taraflar vs. yeter insan olalım. Çocuklar annesiz, babasız, yuvasız kalmasın.

Her şeyden habersiz bebeler ölen annesine sarılıp, anne benim benim diye ağlamasınlar. Sahipsiz çocuklar olmamalı. Annesiz yetim, öksüz yavrular olmamalı. Merhametler, vicdanlar, gönülden kararlı annelerin yaşaması, boynu bükükler olmaması için sevgi, saygı, barış vs. gücümüzü hepsinin üstünde insanlığımızı yaşatma gücümüz dünyaya hâkim olmalı.

Dünyada milyonlarca insanlar, şehirlerde insanlık ölmesin. İhtiyarlar, anneler, babalar, çocuklar ölmesin diye haykırıyor. Bu insanlar bir ırkın, bir rengin, bir kıtanın insanları değil. Merhametlerin, vicdanların, insanlıklarının harekete geçtiği öncü insanlar, örnek insanlar. Milyonlarca kalabalıklar meydanları doldururken ne iş istiyorlar. Çığlık çığlığa neden haykırıyorlar. Gözyaşları kurumadan, merhametler, vicdanlar, insanlığımız yok olmadan çocuklar kimse ölmesin diye el ele gönülden gönüle sevgiyi, barışı, kardeşliği tutup getirmeliyiz. Kul oluşumuz, insanlığımız, vicdanlarımız kazanmalı. İşte o gün çocuklar ölmez, analar ölmez. İnsanlık hatasına tamam deyip, vazgeçip medeniyetlerimizin inşasına heyecanla devam etmeliyiz.

Allah’ın ve yardımları ile insanlar kazanmalı. Dünyaya barış ve kardeşlik hâkim olmalı. İnsanlar insanlığı ile gurur duymalı.

“İnsanların hayırlısı insanlığa faydalı olanıdır.”

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 3 yorum yapıldı
Hğmanizm
İnsanoğlunun, insanlık imbiğinden binlerce yıldır Damla Damla biriktirdiği temel değerlerinin başında Hümanizm gelir. Makale de yazılanların hemen hemen tamamı hümanizmin gereği yapılması gereken şeylerdir ve bugün coğrafyamızda Filistin'de Masum insanlar hümanizmin temel değerlerine en aykırı bir biçimde yok edilmektedir. Allah İslam dünyasına feraset Liyakat Basiret versin devletler nezdinde bu işi çok gecikmekle birlikte çözsün inşallah. ..
Yorum Ekleyen: Sedat ergenç     18.07.2024 15:12:39
Çok Doğru
İnşaallah Rabbim gayretimizi artırır. Kelamına ve kalemine yüreğine sağlık.
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     18.07.2024 14:51:47
Filistin
Rabb'im Müslümanlara feraset versin. Rabb'im insanlığın vicdanını uyandırsın. Müslümanlar insanlığa İslam'ın vadettikleri için ne söyleyeceğine şimdiden hazırlanmalı. İstikbal inşaallah İslam'ın olacak.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     17.07.2024 16:15:05

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya