Eğitim
MAKALE
Paylaş
14.10.2024 17:01
64 okunma
Ali İlkbahar

Ortaöğretime kadar indi. Eskiden teneffüslerde dersten, öğretmenden, başarıdan, ödülden, kibarlığından, güzelliğinden, en çok da sınıftaki başarısından bahsedilir, onunla gururlanılır. Diğer arkadaşlarına örnek olur. Yukarıda saydıklarıma kavuşmak, başarılı olmak için, örnek olmak için, öğretmenlerinin gözüne girmek için, en güzel vasıfların kendimizde olması için, olan arkadaşımızı da kutlar, örnek alırdık.

Ne oldu da herkes de bir panik var. Ne oluyor öğretmenim annemiz ve babamıza denk tutar, örnek olmak isterdik. Ne oldu öğretmenim teneffüste el ele kızlı erkekli, diğer arkadaşları da onun gibi olmak için özeniyor. Öğretmenim önünden geçerken ya görmezlikten geliyor ya da göğsünü gere gere bakın benim başarım, öğrencilerim, gururlanamıyor görmemezlikten geçiyor.

Sınıflarda, koridorlarda, okula gelirken giderken iki sınıf öğrencisi gibi o günkü dersleri, sınıfta olan güzel şeyleri konuşma, el ele bazıları kol kola gayri ciddi aralarında söylenenlerden sıkılma, lütfen konuyu değiştirin deme yerine birbirini destekleme, kendine göre özgür, medeni, modern, her istediğini istediği zaman yapan, güzel şeyleri, birbirine saygıları, haddini aşmamayı hak bilmeleri, yanlış değerlerimize ve inançlarımıza göre böyle olmaz, yapamayın yiğitler nerede? Emanetlerimizi teslim edeceğimiz yavrularımıza ne oluyor?

Diğer tarafta organize olmuşların tuzağında uyuşturucuya alıştığında, kendisinin uyuşturucusunu kullanmak için satın o parayla ihtiyacını almak için çırpınıyor. Uyuşturucu tezgahlarında karanlıklara yuvarlanırken, gün gün eriyip yok olmaya giderken, kendisi ne yaptıysa artık çıkış yolu bulamıyor. Uyuşturucunun esiri nasıl oluyor? Fark etmediniz de fark edemediğiniz mi? Gençlik ne oluyor? Zararlı gruplar vs. kendini, varlığını, değerlerini bir tarafa koymuş, çırpınan öğrenci ne değerlerine sahip çıkmış, neden yaşadığını, nereden gelip nereye gittiğini, kim olduğunu, ezanlar neden okunuyor, nereye davet ediyor? İslam, islam ülkesi, namaz, ezan çevresinden bile geçmiyor. Ne olduğumu ararken Allah'ın kulu olduğunu, her şeyin sahibi kendini yaradanı unutunca, yaradanından bir haber kulluğunu unutmuş, insan nedir, yaradan neden yaratmış, görevlerimiz yaptığımızda müjdelerimiz, yapmadığımızda suçlarımızı bilmiyor.

Sınıftaki öğrenciler dinden, Allah'tan, peygamberden öğretirken bu dünyayı ve esas dünyayı biliyor mu? Hiç konuşulmuyor mu? Vatan sevgisi inanç ve değerlerimizin yaşadığı, onu yaşatmak için de onu yok etmek isteyenlerle yaptığımız savaşta ölmüyoruz. Şehit oluyorlar, şehitlere ölüler demeyiniz deniyor. Vatan sevgisini, yaradanı, ezanı, islamı vs. neden bilmiyorlar?

Bir çağ kapatıp, bir çağ açan dünyanın en büyük imparatorluğunu yenip ölüm, işkence, sömürü gözyaşlarına son veren, Bizans'ı genç yaşta fetheden Fatih Sultan Mehmet Bizans’ı aldığında kiliseye sığınan halka özgürlüklerinin garantisi olduğunu söylemiştir. Karanlıkları kaldırıp kapatıp yeni bir çağ açmıştır. “Karanlık çağı kapatıp, yeni aydınlık bir çağ açmıştır.” Yoksa atalarımın emaneti İstanbul’u, Fatih’i, camileri, minareleri yardımlaşma, helalleşme, bayramları, müslümanın müslümanla kardeş olduğunu öğretmediler mi? Müslüman kardeşini öldüremez, hak ve hukukunu gözetler, sahiplenir. İslam kardeş olmayı emretmiştir. Müslüman müslümanın kardeşidir.

Allah'ın yasaklarını çiğneyip ben her dediğimi yaparım dersen cahil olur, günahkar olursun.

Her şeyin sınırını, nasıl yapılacağını onun peygamberimize gönderdiği Kur'an-ı Kerim'de belirtmiştir. Müslümanlar her istediğini yapamaz. Nikah denen, yapacaklarını Allah katında da meşru alan ruhsatı aldığınızda, eşler en mutlu şekilde yaşarlar. Nikah olmayınca kardeşin kardeşe haram olduğundan yasaktır.

Yasaklı bir nesil olup ateşin yolcusu olacağına, Allah mükafatlandırıldığı nikah ile aile olup ölümsüz hayatın, Allah’ın rızası ile cennette ebedi mutluluğun yolcusu olmalıyız. Öğrencilerimiz okullar açıldığında başarı, sevgi, saygı, özgürlüğünün sınırını bilip, başkalarının özgürlüğüne saygılı, muhafaza eden, sevilen örnek arkadaş olunulması beklentimizdir. Bu günü geleceğe taşıyan ilimde, sanatta, medeniyette, insanlıkta, merhamette, başarıda en önde örnek olunması arzumuzdur.

Okulda yazın tatilinde plaj kıyafetini okulda, sosyal hayatta kullanılmamalı, karşılıklı herkes kutsallara saygılı olmalıdır.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya