Kılavuz
MAKALE
Paylaş
01.10.2024 14:55
189 okunma
Ali İlkbahar

Kendimize ben nereden geldim, nereye gidiyorum. Son gün nedir, kıyamet nedir gibi İslam'ın sayısız kulluk prensibine, yaşama tarzlarının uygulamadaki eksiklikleri mi yoksa anlamada eksiklikten mi Allah'ın gönderdiği yaşama kılavuzu, her karanlığı aydınlatan Kur'an-ı Kerim yaşayışı arasındaki ilişki, amellerimizin kaynağı liderimiz, önderimiz Peygamberimizin yaşadığı gibi mi nerede eksiklik yapıyoruz?

Kılavuz uygulama kitabı bir Kur'an-ı Kerim, alemleri yaratan Allah'ın kurtuluşu, reçetesini anlamalıyız. Meali Kur'an-ı Kerim'i hediye edelim.

Tek yaratan Allah, uygulamayı gösteren peygamberimiz yeterken, Kur'an'a, sünnete vesaire diyeceğine bana göre, falana göre vesaire nasıl oluyor? Kur'an-ı Kerim tek indirildiği gibi duran o günde, bu günde, kıyamete kadar da yani son güne kadar da yaşayacaktır.

Yaşandığında huzuru, kardeşliği, barışı, yardımlaşmayı vs. kul olmayı sonunda da onun huzurunu müjdeliyor. İslam'ın prensipleri geldiği gibi o gün nasıl canlı, doğru, eksiksiz ise bugün de öyle, kıyamete kadar da var olacaktır.

Bütün Kurtuluş reçeteleri, huzur prensipleri, kulluk yaşayışı ve sonunda Allah’ın rızası aynen durduğu, var olduğu halde ne oluyor, ne oluyoruz? Yanımda ezan okunuyor, 10 dakika sonra ezan okundu mu dendiğinde bilmediğini, duymadığını söylüyor. Hatta ondan rahatsız olan Müslümanım diyenler bile ilgisizliği, insanı, geleceğimize heyecanımızı azaltmayacak ama üzülüyoruz.

Camiler her yerde ihtiyaçtan fazla olmasına rağmen, olması bizi mutlu ederken içinin boşluğu düşündürüyor. En güzel yaşayarak örnek olacaklara güveniyoruz. Onlar da bizimki vesaire ayrıştırma havası bizi endişelendiriyor.

Yaradan Allah bir, peygamberimiz aynı olduğu halde varlıklarından huzur duyduğumuz, dualarını beklediklerimiz, önder olup gelin, kul olarak savrulan dağılana kulluğunun tadını, huzurunu yaşayamayan, insanlarımıza geleceğimiz neslimize gelin milyonlarca kulum deyip, kulluğu yaşamayanlara örnek olun, Mümin olun, dua olun. İslam'ın ışığını, sıcaklığını yaşayarak duyduğu mutluluğu savrulan yerlerde sürünen, Allah'ın yasakları ile amel defterinin yarın cevap veremeyeceği, mahcup olacağı, yaşamaması için arkadaş olalım, can olalım, aradığının vahyin deryasını tanıtalım, milyonlarca karanlıkta, günahta ışığı bekleyen, Allah'ın kulu huzuruna ulaşamamış, arayışında bir huzur, kardeşlik elini uzatalım.

En üstten bütün sorumlular nerede verdiğimiz ilaç olmuyor. Nerede neler onun karanlığa daha sonra da evlatlarının kurtuluşu için kendisi bilmiyorsa, en kısada vahye Allah'ın kulu, mutluluğu, reçetesine ulaşılması, hayrını kazananların, müminlerin kardeşlerinin çoğalıp geldiği günden bu güne ve kıyamete kadar da huzur, sevgi, merhamet vicdanlarımızı harekete geçiren Allah'ın Peygamberimiz ile gelen Kur'an-ı Kerim'in ışığını, aydınlığını yaşayalım, yaşama yolunu açalım. Kul olmaları için kulluğa örnek olalım.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya