Hastaneler
MAKALE
Paylaş
16.09.2024 19:44
148 okunma
Ali İlkbahar

Telefonum çaldı. Tarihini, doktorunu, bölümümü söyleyerek muayene için aldığınız randevuya katılacak mısınız? Şayet katılacaksınız telefondan 1’e basınız, diye hatırlattı.

Emeklisinin eskiye göre hizmette eşit, muamelenin mutluluğu ve teşekkürü bir daha beni mutlu etti. Her hastaneden, her doktordan randevu alıp saati geldiğinde, günü geldiğinde muayeneni oluyorsunuz. Bir yukarıda ifade ettiğim gibi takip, hatırlatma vs. ek hizmetlerle eşit ve sağlıklı ayrım yapılmadan yapılması, adil olması gönlümüzün razı olduğu, adil olduğu yapılması gerekenler.

Nereden nereye geldik, insan olarak insana yapılan insan onurunu incitmeden, randevuya katılıp katılmayacağı gibi takibi insana değer verildiğinin, ayrım yapılmadığı, memurun her hastaneye gittiği, askerin kendilerinin hastanelerinin olduğu, işçilerin sadece SSK hastanesinden hizmet alındığı, işçi köylü diye güya bu kesime daha fazla değer verdikleri eski dönemlerde yukarıda saydığımın hiçbirinin olmadığı, eğer hasta iseniz kendi imkanlarınızla geleceksiniz. Bizim çevremizden hiç kimseye o zaman ambulans gelmezdi.

Sabahın şafak atmasına yakın gidilir, ilk sıraya girilir, yeriniz belli olur, 3 saatten fazla bekleyenler vardır. Hastanenin hiçbir yerine insanlar alınmazdı. En etkilendiğim bekleyen hastaların ağırlaşıp başında yapılan çığlıklar, ağıtlar bizleri çok etkilerdi. Oturamayacak durumda olan hastanenin bahçesine yatardı. 3-4 saat sonra saat 9.00'da hastane açılma zamanı büyük izdiham başlardı. İçeri girmek bir problem, içeride sırada sıkış sıkış kan ter içinde çile başlardı.

Üçüncü günü muayene sonuçlar ancak çıkardı. İlacın bazen olmadığında muadili verilir, saati bitti ertesi güne kalır, 3 günde işin biter, sen de biterdin.

Başka hastaneye gidemezsin, başka dışarıdaki bir eczaneden ilaç alamazdın. Şimdi her hizmeti, her vatandaşı eşit olarak alıyor, insan yerine konuyor.

1-Aile hekiminden,

2- İstediğim hastaneden tedavi olur, ilacını alırsın.

Randevu durumu işçi köylü diye laf edenler döneminde yerlerde sürünen işçiler herkesin eşit olduğu, insan yerine konduğu, onurunu incitmeden insan yerine kondular. Şehir hastaneleri ile bütün şehirlerde bütün yaralanarak sağlık da insanını onurlandıran, değer veren bir dönem başladı. Bu kadar hastaneye ne gerek var diyenlere rağmen halkımıza yerinde, doğru yatırımla halkının hizmetkarı olduğunu söyleyenler yaptıkları ile gösterdiler.

Hem de halkının memnuniyetini alarak, duasını alaraktan sınıflar (işçi-memur) ayrımı ortadan kalktı.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya