Çifte vatandaşlara ve Bulgaristan'da yaşayan Türklere seçim için "birlik" çağrısı
Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Bulgaristan seçimleri için çifte vatandaşlara ve Bulgaristan'da yaşayan Türklere birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu.
DÜNYA
Paylaş
24.10.2024 12:43
28 okunma

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Bulgaristan seçimleri için çifte vatandaşlara ve Bulgaristan'da yaşayan Türklere birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Güneş, AA muhabirine, Bulgaristan'da son yıllarda siyasi istikrarsızlık yaşandığını söyledi.

Yapılan seçimlerin ardından kurulan hükümetlerin uzun süreli olmadığını ve yeniden seçimlere gidildiğini belirten Güneş, "2021 yılından bu yana seçimler oluyor. Soydaşlarımız ve Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar yine sandık başına gidecekler. Son 3,5 senedir yoğun bir seçim maratonu yaşadık ancak bir türlü istikrar sağlanamadı." dedi.

Cevat Güneş, 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Bulgaristan'daki erken genel seçimler için Edirne'de 3, Türkiye genelinde ise 168 sandık kurulacağını dile getirdi.

Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulunan Güneş, "Biz, çifte vatandaşlarımızın ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın daha güzel günler yaşamaları için birlik olmasını ve birlikte hareket etmelerini ümit ediyoruz. Temennimiz bu istikamette." diye konuştu.

Güneş, Bulgaristan'da yaşayan Türklerin demokratik haklardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamanın yolunun seçimlerde başarı elde etmekten geçtiğine dikkati çekti.

Bulgaristan'da Türklerin parlamentoda daha fazla üyeyle temsil edilmesi için seçimlerde oy kullanmanın önemli olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız şunun çok iyi bilincinde, Bulgaristan parlamentosunda temsiliyet kazanabilmek için demokratik haklarını kullanarak sandığa gitmeleri ve ortaya bir irade koymaları gerekli. Bulgaristan'da yaşayan Türkler ve çifte vatandaşlarımız için sandığa gitmek önem arz ediyor. Bizler de bu camianın temsilcileri olarak bunun için çaba sarf ediyoruz.

Vatandaşlarımız 'Biz seçime dokuzuncu kez gidiyoruz, birçok seçim atlattık' diyerek yılgınlığa düşmesinler. Çünkü demokratik bir seçim sürecindeyiz. Vatandaşlarımızın sesinin çıkacağı yer parlamentodur. Parlamentoda sesi olmasını isteyenler oylarını kullansınlar. Bu seçimler ilk veya son değil. Soydaşlarımızın birlikte hareket etmesini önemsiyoruz. Türklerin bu seçimlerde birlik içinde olmasını temenni ediyoruz."

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya