Yeni dünya ve ahlaklı siyasetin merkezi Türkiye
MAKALE
Paylaş
08.08.2020 12:50
2.266 okunma
Sevil Nuriyeva İsmayılov

Dünya değişiyor”, “yeni dünya düzeni” vesaire gibi tanımların tam merkezindeyiz. Lakin geldiğimiz noktada, dünyada nasıl bir siyaset anlayışının devrede olduğunu da görmekteyiz. Değişen çok şey var, doğru! Lakin bu kadar kanın, haksızlığın, sömürgeciliğin içinde, bataklıktaki nilüfer çiçeği gibi umudu tertemiz ayakta tutan Türkiye’nin ürettiği ahlaklı siyasete de şahitlik etmekteyiz.

Başkan Erdoğan; adeta meşhur ressam Osman Hamdi Bey’in ünlü eserindeki “kaplumbağa terbiyecisi” gibi, siyaset adına meydanda olanlara, muhatabı dünya liderleri de dahil olmak üzere, ahlaklı siyaset eğiticisi konumunda şu anda.

Bu nedenle, Türkiye şimdi gittiği her yerde “Türkiye burada kalsın” diyor. Düşünebiliyor musunuz, başka ülkeler olsa bile, gittiğin yerde sana “kal ne olur gitme” deniliyor. Daha geçenlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan’da ortak tatbikatı sırasında insanların ağzından çıkan esas cümle, bu cümle idi.

Kal TÜRKİYE...

Siyasi literatürde bu kelime kadar anlamlı içeriği dolu ve mana yükü olan başka cümle duydunuz mu? Yok çünkü, başka Türkiye yok!

Macron tarzı, Fransız siyaset aklının Lübnan’daki patlama sonrası, sevinçli sevinçli oraya güya taziye pozu yerine dünyanın başka şeylere ihtiyacı vardır, bu da açıktır...

Yazının devamı için tıklayınız...

KAYNAK : star.com.tr
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya