GÖZÜMÜN NURU
MAKALE
Paylaş
22.01.2021 11:38
2 yorum
1.635 okunma
Ali Kerrar Ulu

     Herkesin bir gözünün nuru vardır değil mi, bende o yüzden yazımın başlığını öyle yazdım. Allah gözümüzün nuru evlatlarımızı hem dünyada hem de ahiret hayatında gözümüzün nuru eylesin diyerek mevzumuza girelim;

Allahımızın her nimeti  bir emanettir.Hayatımız,malımız,evlatlarımız   Dünyada sahip olduğumuz her şey Rabbimizin emanetidirler. Onları  Allah ımızın istediği şekilde ,korumak, kollamak görevlerimizin başında gelir.

     Çocuklarımızın tercih etmesi gereken seçmeli dersleri var. Bu seçmeli derslerden bir bölümü de Kuran’ı  Kerim , Peygamberimizin hayatı ve temel dinini bilgilerdir.Seçmeli derslerden isteyen veliler çocuklarına İslam dinin   temel esaslarını  öğrenmeleri için bu dersleri  seçebilirler.

     Bir kısım insanlar milli eğitime bağlı okullarda   bu  derslerin  seçmeli ders olarak uygulanmasına karşıdırlar. Bir takım basın yayın organlarında İslam dininin  esaslarının okutulmasına karşı olduklarını beyan ediyorlar.Her anne baba  çocuğununun dini  eğtim almasından sorumludur. Dileyen bu sorumluluğu yerine getirir  dileyen getirmez .Bundan rahatsız olmanın hiçbir akli, insani ve vicdani gerekcesi yoktur. Hem ayrıca unutulmamalıdır ki; bu vatanın, bu milletin çocukları kendi dinleri olan İslam dinini bu milletin okullarında öğrenmeyecek te nerede öğrenecek? Merdiven altında mı öğrenecekler. Eğer bizler çocuklarımıza gerçek İslamı  devletimizin okullarında öğretmez isek kötü niyetli çevreler çocuklarımızın dini bilgiler öğrenimini ifsad ederek yanlış dini bilgileri gerçek İslam gibi öğretebilirler.

     Allah,Mümin anne ve babaların emirlerine  uygun tarzda olmalarını ister.

    <<Mallarınız,çocuklarınınız birer imtihandır .(Eğer onları   yerli yerince kullanırsanız )Allah nezdinde mükafatını alacaksınız.>>(Emfal 8/28).

       Emanete  ihanet etmeyenler Allah   nezdinde mükafatlarını alacaklardır . Aksini yapanlar cezalarını çekeceklerdir.Anne  ve babalar çocuklarına, maddi ve manevi alandaki sorumluluklarını yerine getirmelidirler.Manevi alanındaki sorumluluklarının başında  <<Allah   tekdir onun ortağı yoktur Muhammet Allahın elçisidir>> temel kuralını öğretmelidirler .

       << İşte O Allah sizin Rabbinizdir.Ondan başka İlah yoktur.Her şeyin yaratıcısıdır.Ona kulluk    ediniz O her şeyin üzerinde  vekildir. >>(Enam 6/102)   Esasını zihin ve kalplere yerleştirmelidirler.

       Çocuklarımıza neden ve niçin yaratıldığımızı bildirmeliyiz .Şöyleki:<< Allah ,Ben cinleri ve insanları Ancak bana ibadet etmeleri için yarattım >>   Zariat 51/56 Buyurur.

     Kendimizde ve evlatlarımızda  Alah’a kul  olarak yaşama  arzu ve iradesini sürekli canlı tutmalıyız.

Lokman A.S  hepimize örnektir.  O << oğulcuğum  Namazı dost doğru kıl ,iyiliği emret, kötülükten vaz geçirmeye çalış  ve  başına gelene sabret .Çünkü  bunlar yapılması gereken işlerdir>>(Lokman 31/17)

        Sevgili Peygamberimiz  << Hiçbir anne,baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.>> Buyurur.

        Bu emir ve tavsiyelere uymadığımız zaman, hayatımız ve ömrümüz heba olur .Dünyamız felaketler, ızdıraplar, musibetler ,acılar ve sıkıntılarla geçer.Ebedi olan ahiret hayatımız ise daha berbat olur.Onun için  << Ey iman edenler kendinizi ve aile efradınızı  yakacağı insan ve taş olan cehennemden koruyunuz>> (Tahrim 66/6)  Emrine uygun yaşayalım.

         Çocuklarımızı ,Devletimizin vermiş olduğu seçmeli  din eğitimi ve öğretimini    fırsat bilerek günler geçmeden  Kuran’ı Kerim ,Peygamberimizin hayatı    ve temel dini bilgiler den   ikisini seçme hakkınımızı kullanalım.Böyle yaptığımız zaman  Allahın emaneti çocuklarımızı  Dünya ve Ahiretin felaket ve ızdıraplarından korumuş oluruz.

Bu arada tercih yapan çocuklarımızın en iyi şekilde severek dinini öğrenebilmesi için ilgili branştaki öğretmenlerimize de  büyük görev düşüyor. Peygamberimizin öğretmenliği gibi sevdirerek öğretmek. Eğer bunun tersi olursa çocuklarımız Allah korusun dinden soğur ve bunun vebali de asla ödenmez. Vebal alan değil dua alan, hayırla yad edilen öğretmenlerden olalım.

           Sakın ha din eğtimine karşı olanlara ortak olmayalım.Şöyleki<< Onlar ki Dünya hayatını ,Ahiret hayatından daha çok severler. Allahın yolundan alı koyarlar ve Onun eğrilmesini isterler. İşte onlar çok uzak bir sapıklığın içindedirler. >> ( İbrahim 14/3 )

           Allahımız din eğitim ve öğretimini   hafife alanlara hidayet versin.Hak yolunda yürüme azim ve iradesinde olanlara  da bol mükafatlar versin .Hak yolundan ayırmasın.  AMİN…

Ali Kerrar Ulu 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
Kutlarım
ALLAH RAZI OLSUN. YAZINIZIN TESİRİNİ HALKETSİN
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     23.01.2021 15:50:31
Teşekkür
Değerli ağabey,güzel bir konuya tamas etmişsiniz. Bu konuda duyarlı olmamız, fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz bir görev ve sorumluluktur. Selam ve dua ile.
Yorum Ekleyen: hasan mutluoğlu     23.01.2021 10:10:46

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya