Rusya’nın 11 Eylül’ü!
MAKALE
Paylaş
27.03.2024 13:56
1 yorum
269 okunma
Aydın Bolat

11 Eylül Miladı/Konsepti ABD ve İsrail’den sonra Rusya’da…

ABD ‘nin 11 Eylül’ü

Bundan 23yıl önce 11.Eylül.2001’deki terör saldırıları insanlık tarihinin en ölümcül saldırısı olarak kayıtlara geçti. Dört yolcu uçağını kaçıran teröristler intihar saldırısı yaparak Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’u vurdular. 3000 kişi saldırıda öldü. ABD ve Dünya genelinde büyük şok ve travma yarattı. Fail İslami terör etiketli El Kaide gösterildi. Amaç; ABD’nin ekonomik ve askeri gücünün sembolleri olan önemli hedefleri vurmak. Saldırının ardından dünya düzeni değişti, terörle mücadelenin dozu arttı, hedefleri genişledi. Afganistan, Irak işgal edildi. Suriye, Yemen, Libya, Mısır, Tunus’ta büyük çatışma, darbe ve parçalanmalar yaşandı. Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) jeopolitik tasarımı ile bölge istikrarsızlık ve kaosa sürüklendi.

İsrail’in 11 Eylül’ü..

7.Ekim.2023 tarihindeFilistin’deki Hamas’ın silahlı kanadı İsrail’deki Gazze şeridinde Siyonistlerin yıllardır süregelen sivillere yönelik katliamlarına karşılık tepki olarak Zikim askeri üssünü roketlerle vurdu. Saldırıda 310 İsrail askeri, 1400 İsrailli sivil öldü. 5142 yaralı ve esirler alındı. Hemen ardından bu bahane ile İsrail ordusu da onlarca savaş uçağı ve top, tank, ateş gücü ile Gazze şeridine orantısız ve soykırım derecesinde saldırılarını altı aydır sürdürüyor. İsrail’in gafil avlandığı Hamas operasyonuna tepkisi çok sert oldu.

Rusya’nın 11 Eylül’ü..

22. Mart.2024’te Rusya tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadı. Moskova’da Belediye Konser salonuna dört terörist otomatik silahlarla insanları taradı ve binada yangın çıkarttı. Saldırıda yaklaşık 137 kişi öldü 100’den fazlası yaralandı. Teröristler yabancı uyruklu (Tacik), amatör ve bu işi para karşılığı yaptıklarını söyledi. Teröristler Ukrayna sınırı yakınlarında Bryansk bölgesinde yakalandılar. Terör eylemini DEAŞ’a bağlı Amaq haber ajansı telegramda bir bildiri ile üstlendi. Yani teröristler İslami terörist çıkmıştı!DEAŞ’ın Afganistan’ı ve İran’da faaliyet gösteren Horasan eyaleti (ISKP) 2014 yılından beri Rusya’yı tehdit ediyordu. Putin” Barbarca bir terör eylemi”diyerek Ukrayna’yı işaret etti. Ancak; azmettirici arkadaki güç olarak ABD, İsrail ve Ukrayna’ya destek olan batılı ülkeleri ima etti. Dünya’dan terör eylemine tepkiler verildi. Rusya; gafil avlanmıştı, büyük şok yaşadı. Peki bu sıra dışı büyük terör eyleminin amacı/hedefi neydi? Rusya’yı Müslümanlarla karşı karşıya getirmek mi?” Asıl savaşınız Ukrayna’da Hristiyanlarla, İsrail’de Yahudilerle,NATO ile değil Müslümanlarladır.” mesajı mı?Yoksa daha karmaşık jeopolitik/jeostratejik amaçlar mı?

DEAŞ(IŞID), EL KAİDE, BOKO HARAM, PKK-PYD, FETÖ.. gibi bölgesel ve küresel terör örgütleri Dış İstihbarat Servislerinin (CIA,MOSSAD, M16,FSB…) hibrit harp, vekalet savaşı ve örtülü operasyonlarda kullandığı illegal silahlı aparatlardır.

Başta ABD, İsrail, batılı ülkeler ve diğerleri hedef yaptıkları özellikle İslam coğrafyasındaki ülkelerde “kaostan düzene” stratejisiyle bu terör örgütlerini kullanmaktadırlar. Terör baskısı üzerinden jeopolitik dizayn aparatı olarak bunlar aktif haldedir.

7 Ekim’deki Hamas “Aksa Tufanı” operasyonu bahanesiylealtı aydır devam eden İsrail’in Gazze saldırısının dünyadaki tepkilerini gündemden düşürmek ve İslami teröre karşı İsrail’in savunma meşruiyetini güncellemek, üzerlerindeki psikolojik baskıyı kırmak için İsrail’in akla yatkın gerekçeleri vardır.

ABD ve İsrail;Arz-ı Mev-ud (Vadedilmiş topraklar) üzerinden kuzey doğu Suriye’de kuruluş yolundaki PKK-PYD sözde Kürdistan’ın (terör devleti) bölgede DEAŞ ile mücadele kapsamında Rusya’ya kabul ettirmek istemiş olabilirler. Yani; sen batı Suriye’de(IDLİP dahil) kal, biz kuzey doğu Suriye’de kalalım. Sen bizimle, Ukrayna ile uğraşma mesajı. (jeopolitik paylaşım)

Davud Koridoru…

Telaviv -Golan Tepeleri-Süveyda-Tenef-Humus-Deyrizor-Haseke-Irak yolu ile İsrail’i Suriye üzerinden Irak’a bağlamak, sözde Kürdistan’ın denize erişimini sağlamaktır. Bu ABD’nin Bplanıdır. Terör örgütleri üzerinden Irak-Suriye-İsrail ekonomik ve güvenlik koridoru oluşturmayı amaçlıyor. Bu plan ABD-İsrail arasında eşgüdümlü olarak yürütülüyor.Bu hayalin en büyük engeli Türkiye’dir.Bundan dolayı da PKK ile mücadele İsrail-ABD ile mücadele demektir. Türkiye’nin Kuzey Irak’ta “Güvenli Koridor” çabaları ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonları da bu planın en önemli engeli durumundadır.

Rusya’yı batı Suriye’de bırakmak bu plandan uzak tutmak ABD-İsrail’in stratejik bir hedefidir. Rusya’da terör bunun içinde patlatılmış olabilir.

ABD, İsrail, Batı koalisyonunun DEAŞ ile İslami terörle mücadele konseptiylebölge jeopolitiğine Rusya’yı dahil ederek, Ukrayna’dan uzaklaştırmak.

Yeni bölge dizaynı ve yeni dünya düzenine Rusya’yı ikna operasyonu olabilir.

Teröristlerin Müslüman olmaları, Türkiye’den Rusya’ya geçmeleri, Suriye İdlip’te karşı karşıya gelen Türkiye-Rusya üzerinden Rusya’nın Türkiye ilişkilerini sabote etmek, zayıflatmak, endişeler yaratmak.

İsrail ve Rusya’da yaşanan 11.Eylül’ün ikiz ve benzer senaryoları;travmatik büyük değişimlerin ateşleyici başlangıcı, bahanesi olabilir.Strateji:” Kimliği tanımlanmış (İslami terör) terörle vur, kaos yarat, terörle savaş gerekçesiyle saldır, işgal et ve yeni düzen kur!”Yani terör tehdidi ile jeopolitik ayar…

Bu terör saldırısının Ukrayna ile ilişkilendirilmesi Rus halkını duygusal ve askeri açıdan savaşa katılım ve destek açısından etkiler. Halkı uyandırmak, milli duyguları kamçılamak ve Ukrayna’ya yeni saldırılara gerekçe olabilir. Bu da Rusya ve Putin’in işine gelir.

Sonuç olarak; bir taşla çok kuş vurmak için önemli bir fırsat denebilir.

TÜRKİYE İÇİN..

Tüm bu jeopolitik dalgalanma Türkiye’yi yakından ilgilendirmektedir. Zira ülkemiz bu kaos bölgesinin merkezindedir.

Filistin/Gazze krizi üzerinden İsrail ile ilişkiler,Kuzey Irak’ta baharda yapılacak “güvenlik kuşağı” operasyonları(Irak ile ilişkiler),Suriye’de kurulması istenen sözde Kürdistan(terör devleti),Rusya ile ilişkiler, yerel seçimlerin sonuçları ve yaşanan ekonomik sıkıntılar üzerinden ülkemizde de sonuçlar yaratabilir.

Dikkatli, duyarlı, müteyakkız olmak süreç ve gelişmeleri stratejik bir dikkatle takip etmek gerekiyor vesselam.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
Tedbit
Pentagon stratejisti. Birzezinski biz İslam'ı.dostlrımızla. Kışkırtır Düşmanarımızla, bastırırız diyor......
Yorum Ekleyen: Musa foğruer     12.07.2024 11:46:37

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya