Milli güvenlik meselesi: Göç Volume 2
MAKALE
Paylaş
07.07.2024 21:21
427 okunma
Ferhat Ünlü

Türkiye, uzun yıllardır etnik ve mezhebi fay hatları üzerinde oyunlar oynanan bir ülke olagelmiştir. Mezhebi fay hatları; 1978 Kahramanmaraş, 1980 Çorum olayları ile 1993 Madımak Oteli katliamı ile harekete geçirilmek istenmiş, ancak bu tür girişimler şükür ki sonuç vermemiştir.

1978'de kurulan ve altı yıl sonra, 1984'te silahlı terör eylemlerine başlayan PKK üzerinden kurgulanan Türk-Kürt çatışması senaryosu da yaklaşık yarım asırdır başarıya ulaşamamıştır.

Zira bu konuda bağışıklığımız çok yüksektir. Bunu elbette Türkiye üzerine oyunlar oynayan düşman güç odakları da çok iyi bilmektedir. Bu yüzden mezkûr odaklar; yeni, derin bir fay hattı, Haziran 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı'yla birlikte ülkemizde oluşan göçmen nüfus üzerinden çatışma planları yapmaya başladılar.

Kayseri'de başlayan ve birkaç ilimize münferit olaylar şeklinde sıçrayan göçmenlere, evlerine ve eşyalarına yönelik 'pogrom simülasyonu' neyse ki bağışıklığımız yüksek olduğu için fazla alevlenmeden söndü. Pogrom, dinsel, etnik ve siyasi nedenlerle bir gruba karşı düzenlenen toplumsal şiddet hareketlerine verilen isimdir ve Türkiye'de en müşahhas örneği 6-7 Eylül 1955 tarihlerinde Beyoğlu'nda Rumlara yönelik şiddet eylemleriyle yaşanmıştır.

Kayseri'de başlayan olayların, yıllar önce istihbari ve diplomatik düzeyde başlamış ve bugün tam da siyasi sonuçları alınma evresine erişmiş Esad rejimi ile görüşmelerin somutlaştığı dönemde ortaya çıkması rastlantı değildir.

Aynı şekilde Türkiye'nin askeri varlığının bulunduğu Suriye içindeki bölgelerde sahneye konulan şanlı bayrağımıza yönelik saldırı provokasyonlarının da organize olduğunu anlamak için istihbarat uzmanı olmaya gerek yok.

ANKARA'DA DA SAHNELENDİ

Yabancı gizli servisler, yaygın 'alaycı' deyimle dış güçler; provokasyon girişimlerinden sonuç alabilmek için hedef aldıkları ülkelerde uygun bir toplumsal zemin ararlar. Türkiye'de bu zemin, göçmen meselesi bağlamında vardır; ekonomik buhranın etkileriyle birleştiğinde bu zeminin çarpan etkisi de yükselmiştir.

Göçmen nüfusu üzerinden planlanan provokasyonlardan biri 2021 senesinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın, Suriyeli biri tarafından bıçaklanarak öldürülmesinden sonra devreye girmiştir. Üç yıl önce Ankara'da göçmenlerin yoğunlukta olduğu mahallede toplananlar, yabancıların iş yerlerinin camlarını kırdı, eşyalarını dışarı çıkarıp, ateşe verdi. Geç saatlere kadar süren gerginlik, polisin müdahalesiyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya