Mikro bombalı toplu suikast
MAKALE
Paylaş
22.09.2024 22:15
276 okunma
Ferhat Ünlü

Bundan on yıl önce bir gazeteye verdiğim röportajda, Yapay Zekâ'nın National Security Agency (Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı) başta olmak üzere pek çok istihbarat teşkilatı için bilgi derlediğini söylemiştim. Esasında Yapay Zekâ destekli gizli servis haber değerlendirme sistemlerinin üzerinde 21. Yüzyıl'ın başından bu yana çalışılıyor. Ancak ilk kez Yapay Zekâ, istihbarat servisleri ve ayrıca onların suikast birimleri için vazgeçilmez bir yardımcı haline geldi.

Elbette bu ELINT, yani elektronik istihbarat sistemleri; HUMINT, yani insana dayalı istihbarat sistemlerine olan ihtiyacı azaltmaz, bilakis yer yer artırır. Ancak İsrail'in Mossad'ı gibi kuruluş amaçlarından biri önleyici saldırı mahiyetinde suikastlar düzenlemek olan gizli servisler, Yapay Zekâ destekli suikast operasyonları yaptılar, yapıyorlar. Ancak Mossad'ın son eyleminde, yani 17 Eylül 2024'teki toplu suikast eylemi için ağırlıklı olarak bir HUMINT operasyonu denilebilir.

En sonda söylenecek şeyi başlarda söyleyeyim: Çağrı cihazlarının içindeyken uzaktan patlatılan mikro bombalar daha üretim aşamasındayken cihazlara özenle yerleştirilmiş. Manuel ama etkili bir yöntem. İmdi... Biraz ayrıntıya girelim, malum şeytan ayrıntıda gizlidir.

İHRACATÇI FİRMA PARAVAN ÇIKTI

12 kişinin ölümüne, 3 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bu toplu suikast gösterisinde(!) ilk akla gelen ipucu, cihazların üretildiği firma idi.

Çağrı cihazlarında ismi yazan Gold Apollo firmasının Tayvan'daki merkezi ülkenin polisi tarafından incelemeye alındı. Ne var ki firmanın kurucusu Hsu Ching-Kuang, patlayan cihazları kendilerinin üretmediğini savundu. Ayrıca Tayvan'daki ilgili bakanlık da Lübnan'a çağrı cihazı ihraç etmediklerini bildirdi.

Firmanın ticari lisansının izi en son Macaristan'a kadar sürülebiliyor. Tayvanlı firmanın sözünü ettiği şirketin adı BAC. Ve bu şirket Gold Apollo logosunu kullanma salahiyetine sahip. Bu durumda cihazların Macaristan'da sayanim (İbranice'de yardımcı demektir. Mossad'ın dünyadaki sivil yardımcılarına verilen isimdir) destekli bir teknolojik girişimle üretilmiş olması ihtimal dâhilinde idi. Ancak İngiliz Haber Ajansı Reuters bu ihtimali düşünüp Budapeşte'deki firmanın adresine gitmiş. Bir de ne görsün. Adresin kapısında firmanın ismi bir A4 kâğıda yazılı, yani şirket bir tabela şirketi.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya