Tiktok’un tiktakları terörün taktikleri
MAKALE
Paylaş
25.08.2024 18:48
286 okunma
Ferhat Ünlü

Yazının başlığını; sıklıkla kullandığım, hatta benim için neredeyse mottoya dönüşmüş 'Saatin tiktakları, zamanın taktikleri' söyleminden ilhamla türettiğimi bu köşeyi yakından takip edenler anlamıştır.

Öncülerinden farklı olarak bir Amerikan değil, Çin markası olan Tiktok; ABD girişimciliğinin sosyal medyadaki buluşlarını sanki sabote edercesine piyasaya girdi ve biz dâhil pek çok ülkede bütün reytingleri alt üst etti. Herkesin 15 dakikalığa meşhur değil, yalnızca 15 dakikalığına rezil olabildiği çağımızın göstermeci ruhunun en azından şimdiye kadarki şahika noktası.

Yazıya Tiktok'la girip onunla devam etmenin sebebi, bu mecranın ülkemizin istihbarat teşkilatı MİT'in ve yerine göre Emniyet'in gündemine artık iki güvenlik boyutuyla girmiş olması. Espiyonaj, yani casusluk ve terör…

Sosyal medyanın; Neanderthal atası MIRC'i saymazsak -ki onun doğumu 1995'tir- hepi topu 19 yıllık mazisi var, ama hayatımızda çok şeyi değiştirdi; değiştirmeye de devam ediyor, kabul edelim.

2005'te ilkokul arkadaşlarını bulma buluşuyla türeyen Facebook, 2006'da bir bilgi ve haber platformu olarak ortaya çıkıp, şimdi neredeyse herkesin zihninden geçen hemen her şeyi paylaştığı bir yere dönüşen gürültülü Twitter, 2010'dan itibaren 'başkalarının hayatı'nı izlemeyi ve kendi hayatını bir gösteriye dönüştürmeyi sevenlerin tapınağı haline gelen Instagram ve nihayet para için herkesin kendini rezil etmeyi göze aldığı sosyal medyanın 2015 doğumlu Frankenstein evladı Tiktok…

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya