Şatoları çürürken devletleri de çöküyor: Rothschild Ailesi
MAKALE
Paylaş
03.03.2024 20:01
485 okunma
Ferhat Ünlü

Siyasetten iş dünyasına kadar birçok alanda faaliyet gösteren Almanya kökenli Rothschild ailesinin dördüncü kuşak lideri Jacob Rothschild geçen hafta 87 yaşında ölürken, gizemli ve karanlık aile, tekrar gündeme geldi. Ölen son Rothschild'in en önemli özelliklerinden biri 'Ortodoks' bir İsrail devleti savunucusu olmasıydı 107 yıl önce Gazze'de bir çatışmada Türk askerleri tarafından öldürülen ailenin önemli mensuplarından Evelyn Rothschild'in de savunucusu olduğu 'Ortodoks' İsrail devleti, bugün giriştiği korkunç soykırımla kendi sonunu getiriyor. Tıpkı Rothschild ailesinin içten içe çürüyen görkemli şatosu gibi!

Psikanaliz'in babası Sigismund Freud'un "En küçük erkek çocuk harikalar yaratır" tezine yaraşır biçimde ailesinin 'medarı iftiharı' olan Mayer Amschel de Rothschild, 1854 yılında henüz 36 yaşındayken inşa ettirdiği şatoyu ya da mütevazı deyişle 'kır evi'ni izliyordu muzaffer bir edayla.

Hanedanlığın Aşkenazi Yahudisi olan kurucusu Mayer Amschel Rothschild'in torunu ve imparatorluğu asıl büyüten Nathan Mayer Rothschild'in de oğluydu. En küçük oğlu... Dördüncü ve son oğlu... Ve dedesinin, dolayısıyla ailenin reisinin adını taşıyordu.

Baba Nathan Mayer Rothschild (1777-1836) ise aileyi bugünkü konumuna getiren baronlardan biri, hatta birincisiydi. Hesap edin; Nathan Mayer Rothschild'in şahsi serveti, 1836'da ölüme yaklaştığında İngiltere'nin toplam servetinin yüzde 0,62'sine tekabül ediyordu.

Nathan'ın oğlu Mayer, doğduğu 29 Haziran 1818'den, öldüğü 6 Şubat 1874'e kadar 55 yıllık hayatına "Hızlı yaşadı, genç öldü" cümlesinin hakkını verecek kadar çok şey sığdırmıştı. Gösteriş, hatta yer yer sefahatle gölgelendiği için manevi tatminden uzak bir hayattı bu.

Ama bin bir emekle inşa ettirdiği şu şato her şeye değerdi: Mentmore Towers...

Paralel Devlet kavramını ilk kez Nazi Almanyası dönemi için kullanan Robert Paxton'ın soy adaşı Joseph Paxton (Aralarında bir akrabalık tespit edemedim) ve damadı George Henry Stokes tarafından inşa edilen bu bina, halen Rothschild Ailesi ile ilgili komplo ve dahi şehir efsanelerinin membaı olarak kabul edilir.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya