İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder
MAKALE
Paylaş
31.07.2024 17:39
1 yorum
780 okunma
İbrahim Kumaş

Sesli Dinleno

Selam üzerinize olsun.

İnsan tüm kazanımlarını ancak çalışarak elde edebilir. Çalışmak başarılı olmanın en önemli unsurudur. “İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder.” [1] Çalışmadan başarılı olmuş insan gösteremezsiniz. Rızkı veren Allah’tır ancak rızkı kazanmak emek ve çaba ister. Kazancı da helal yollardan olmalıdır. “İnsanın yediği şeylerin en güzeli, elinin emeğidir.” [2] İnsanlığa rehber olarak gelen peygamberler de değişik mesleklerle meşgul olmuşlar, kimseye yük olmadan kendileri ve aileleri için helâl rızık temin etmişlerdir.

İnsanın kendini ve ailesini kimseye muhtaç etmeden geçindireceği bir mesleğinin olması gerekir. ”İşi olmayanın aşı olmaz. ”İnsanın uygun meslek seçimi için ilgi ve yeteneklerine göre karar vermesi hayattaki başarısı için çok önemlidir. Alın teri dökmeden, emek olmadan yemek olmaz. İşinde sebat etmeli, gayret göstermeli, yapabileceğin en iyisini yapmalıdır.

İnsan eylemlerinden sorumludur. Kimseye yanlış iş yapmamalıdır. Hile ile iş gören, mihnet ile can verir. Aldatan aldanır.

Zamanı iyi kullanmalı, bugünün işini yarına bırakmamalıdır. En önemlisi de Yaradan’ın, hoşnutluğunu kazanma çabasında olan kullardan olmaktır.



[1] 53.Necm 39

[2] Hadislerle İslâm Cilt 1 Sayfa 618

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 1 yorum yapıldı
teşekkür ederim
Bir işin nasıl başladiğindan çok nasil bittiği önemlidir. Hatalar bizim içindir. Hatadan dönmek erdemliktir. Adem as ve Havva validenizin yaptığı gibi... Insan40
Yorum Ekleyen: bys     1.08.2024 14:35:38

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya