İŞ İŞTEN GEÇMEDEN I
MAKALE
Paylaş
10.07.2026 18:22
675 okunma
Ahmet Karataş

Kütüphanemin tozlu raflarında yerini alan, Uğur Yıldırım'ın "Türkiye'de Misyonerlik" (2004) kitabını, Etiyopya seyahatimden sonra yeniden inceleme ihtiyacı duydum.               

Yazar baştan sona ibretamiz belgelerle dolu kitabına şöyle başlıyor;                                                                                                                                                                           

"...Misyonerlik; Haçlılar'la başlayan Türk'ü Anadolu'dan çıkarma uğraşında, daha sonra Kurtuluş Savaşı’nda Batılı işgal güçlerinin emrinde; bugün de Batı için Batı adına Hristiyanlaştırma ve ajanlık faaliyetlerinde araçlardan biridir.

Misyonerlik Hristiyanlaştırarak, (onların tabiriyle)"ilkel kavimlerde" (bugün azgelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde) kendilerine sadık topluluklar, milletler yaratma projesidir.

Misyonerlik tarih boyunca sömürgeleştirmeyle iç içe yürüdü. Arkasında emperyalist devletlerin istihbarat örgütlerinden çok uluslu şirketlere kadar Batı'nın savaş aygıtları var.

Hristiyanlaştırma, topluma "inanç özgürlüğü" diye sunuluyor oysa mesele özgürce dinsel tercihini yapma meselesi değil. Dinini değiştirirken sadakatini de değiştiriyor. Bağlı olduğu (doğup büyüdüğü) topraktan, milletten, kültürden kopuyor; "kökü dışarda" bir merkeze bağlanıyor.

Dolayısıyla, mesele tamamen siyasidir ve Türkiye'nin ulusal güvenliği ile doğrudan bağlantılıdır.

Bu kitapta bugün ABD-AB desteğinde ve yönetiminde özellikle protestan misyoner örgütler, ev ve işhanlarında açılan "kiliseler", Vatikan'ın (derin) çalışmaları ve "dinlerarası diyalog" (taşeronu FETÖ idi.) projeleri incelenmeye çalışılmıştır.

…..Protestan misyoner hareketi (sadece Türkiye'de değil, Afrika ve tüm İslam coğrafyasında), toplumu Hristiyanlaştırarak "yeni azınlıklar" yaratmaya değil, Batı'ya bağlı "Hristiyan Türkler", bütün vatandaşlık haklarına sahip protestan vatandaşlar yaratmaya çalışıyor.”

Anlayacağımız tehlike büyük, altımız oyuluyor. Bu büyük tuzağı farkettiğimizde inşallah vatanımız, mukaddesatımız ve ay-yıldızlı şanlı bayrağımız elden gitmemiş olur.

Yazının Etiyopya ile ilişkisine haftaya değinelim.

Cumamız kutlu, gönlümüz mutlu, geleceğimiz aydınlık olsun.

                                                                                                                                                                                                                                                                                            AHMET KARATAŞ

10.07.2026

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya