İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki olarak 40 ülkede hatim okundu
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonunun (İDDEF), 40 ülkedeki medreselerinde eğitim alan öğrencileri ve görevli hocaları, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki amacıyla hatim okudu.
GÜNDEM
Paylaş
25.01.2023 15:48
66 okunma

İSTANBUL (AA) - İDDEF'ten yapılan açıklamada, Sıkı Yön Partisi'nin Danimarkalı lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önündeki eylemine izin verildiği hatırlatılarak, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının açık bir nefret ve insanlık suçu olduğu belirtildi.

Bu çirkin saldırıya İDDEF'in dünyanın dört bir yanında bulunan medreselerinde hatim okunarak tepki gösterildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milyonlarca Müslüman'ı ve Türkiye'yi nefretle hedef alan eylemi ve eyleme izin veren İsveç makamlarını şiddetle telin ediyoruz. Belirtmek istiyoruz ki her anlamda nefreti ve küfrü, özgürlükler kapsamında değerlendiren Batı zihniyeti, nefretinin ve düşmanlığının altında kalarak yıkılacaktır. Allah, Saff Suresi'nde 'Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.' buyuruyor."

Açıklamada, İDDEF'in Gine, Somali, Etiyopya ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 40 ülkedeki 100 eğitim merkezi ile 80 medresesinde okunan hatimlerin ardından Müslümanların birlik ve beraberliği için dua edildiği belirtildi.

 
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya