Müslüman Olmalıyız
MAKALE
Paylaş
15.02.2024 09:00
7 yorum
1.639 okunma
İbrahim Kumaş

Sesli Dinleno

Selam üzerinize olsun.

Vatan, millet davasına hizmet etmiş, rahmeti rahmana kavuşmuş, Yeniden Millî Mücadele Hareketi lideri ve Millet Partisi Genel Başkanı Aykut abinin baş yazısı.

Müslüman Olmalıyız[1]

Hz. Ali asırlar önce hakikatin basit olduğunu ama insanoğlunun basit hakikati karıştıra karıştıra içinden çıkılmaz hale geldiğini söyleyerek, içinden çıkılmaz hale getirdiğimiz problemlere asırlar ötesinden ışık tutmakta, 20. asrın büyük düşünce zirvelerinden Toynbee, Batı’nın ve dolayısıyla dünyanın ırkçılık ve alkolizm gibi afetlere karşılık İslam'ı yeniden çağırmak mecburiyetinde olduğunu söylerken de basit ve apaçık bir hakikati ortaya koymakta. İnsan cinsinin dejenere edilerek veya baskı altına alınarak, gittikçe insanlığından uzaklaştırılması, onun sonu demek. Bu problemlerin ağırlığı bizde pek az hissedilmekte. Ama bu gidişle, Batı’nın battığı batağa, kahredici bir körlükle, düşmemiz işten değil.

Toynbee, bize bir başka bildiğimiz ama küçümsemekte direndiğimiz, ekonomik hastalığı ve illetini söylüyor. O enflasyonu bir dünya hastalığı olarak görüyor. Her gün kamçılanan, sınır tanımaz bir iştiha ile yöneldiğimiz dünya. İşte ülkemizde talebin artmasının başlıca sebebi. Hristiyan karanlık orta çağ boyunca boyunduruk altına alınan, bastırılan nefsi istekler birikiminin volkanı, Batı insanını dünya nefsine ram eden bir canavar haline getirmiştir. Beden ile ruh, dünya ile ahiret, madde ile mana dengesini kuramayana İslam dışı din ve tatbikatlar, insanlık için cehalet, meskenet, gerilik ve fakirlik gibi bir felaketle, dengesini yitirmiş nefsi ihtiyaç ve taleplerin baskısı altında tükenen kaynaklar, çoğalan nüfus ve artan ihtiyaçların darbeleri altında gittikçe daha çok küçülen, yetersiz hale gelen yetersiz üretiminin sebep olduğu, servet ve gücün küçük bir azınlığın elinde toplandığı huzursuz, parçalanmaya mahkum bir başka felaket dışında insanlara verecek hiçbir şeyleri kalmamış, birer eski zaman hatırasından ibaret.

Acaba insanoğluna, ihtiyaçlarında ölçüyü, itidali öğretecek İslam'dan başka ne var? Acaba insanoğluna dünya ve ahiret dengesini kurdurabilecek, hangi din var? Miskinliği, tembelliği ortadan kaldıran, çalışmayı dini bir görev olarak insanoğluna sevdiren İslam'dan başkası mı? Hayat, pahalılığı gibi gerçek bir felaketin yaygın bir canavar halinde tüm toplumu felce uğratmasını istemiyorsak, talebi azaltmayı, üretimi arttırmayı istiyorsak, gerçekten; Müslüman olmalıyız. 



[1] Bayrak Gazetesi Baş yazısı. Aykut EDİBALİ (17.06.1985 Sayı 801.)

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 7 yorum yapıldı
Edibali'nin peşinden gidenler pişman olmaz.
Edibalinin tespitleri çoğu zaman tam isabetle gerçekleşmiştir. Allah Rahmet eylesin. Allah ondan razı olsun.
Yorum Ekleyen: Ahmet Duran Güvener     18.02.2024 18:43:58
Müslüman Olmalıyız
Rahmeti Rahmana kavuşmuş millet partisi Genel Başkanı "AYKUT EDİBALİ"Üstadın.40 yıl önce yazdığı Bayrak Bayrak gazetesindeki başyazı sını ,İbrahim KUMAŞ Üstadın ANA HABER'e taşıması ile bitmez çağın hastalığı Enflasyonu hayat pahalılığını günümüzde ağır bir şekilde bugünde yaşamaktayız.Öngörü ,milli ve İslami görüş ,yaşayışı ile EDİ BALI Üstadımı Özlem'le anıyorum. Mekanı Cennet'tir.sayın KUMAŞ'ıda kutluyorum.Samimi Müslüman Olmanıyız.Allah yar ve yardımcımız olsun.saygılarımla.İ.Metin
Yorum Ekleyen: İbrahim METİN     16.02.2024 12:45:28
Evet. Müslüman olmalıyız.
Çok sağolasınız İbrahim abi. Gerçekten her zaman ihtiyacımız olan,ama yaşadığımız zaman diliminde daha çok ihtiyacımız olan yeniden müslüman olmak mecburiyetindeyiz. Sade samimi , görüntü için değil,Rabbimiz istediği için, resulün izini içtenlikle takip etmek için müslüman olmalıyız. Korkularımızı, basit günlük menfaatlerimizi bir kenara koyup en büyük kazanç için,sözlerimizi eylemlerimizi yeniden çek etmek mecburiyetindeyiz. Allah cc dosdoğru istikamet üzere çaba sarfedenlere yardım etsin.
Yorum Ekleyen: Mustafa Koçak     16.02.2024 00:28:08
Musluman olmak
Maalesef çağımız tüketim üzerine insan oğlunun ihtiyaclar sonsuz sınırsız ihtiyaclar karşısında kendimizi onyillara ipotek ederek yaşıyoruz şükür yok gelecek neslin haklarını da fütursuzca tüketiyoruz rabbim şuur ve izan versin
Yorum Ekleyen: Necati bidi     15.02.2024 20:43:23
Tesbit
Harika bir yazı olmuş Allah rahmet eyleye günümüzde aydın kişiler malesef siyonist veya hayranı cahil bırakılan Halk da onlara özenen kitle olduk İslâmî göremez kör yetistirildik İngiliz yöneticileri TC uyandırma somuruldugunu çaktırma uyanırsa yeniden eski günlerine döner diyorlar Allaha emanet olun selamlar
Yorum Ekleyen: Turan     15.02.2024 18:20:36
Merhum Aykut Abi' mizin tespit ve teklifinin özeti: İSLÂM
Merhum Liderimiz Aykut Abimiz' ın tespit ve teklifinin özeti: DÜNYANIN ACİLEN İSLÂM İNKILÂP HAREKETİNE İHTİYACI VAR.
Yorum Ekleyen: MEHMET AKTAN     15.02.2024 13:46:34
Rabbim rahmetiyle muamele etsin..
Müslüman merhum genel başkanın yazdığı gibi olmadığı için bugün bu halde. Rabbim Müslümanlara tehvid inancı ile uyanış vesile etsin inşallah..
Yorum Ekleyen: İbrahim Koçman     15.02.2024 13:29:05

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya