Birlikte yaşama iradesi
MAKALE
Paylaş
15.04.2024 10:00
2 yorum
1.125 okunma
İbrahim Kumaş

Sesli Dinleno

Selam üzerinize olsun.

Bu değerlere bağlı kalınarak, yaşayarak, yaşatarak varlığımız devam ettirebiliriz. Milletler arası savaşlar hiçbir zaman durmamıştır. Bir millet sadece topla tüfekle yok edilemez.  Şartlar, imkânlar ve vasıtalar değiştikçe usul, yol ve yöntemler de değişmektedir. Anadolu’muz 1071’de Bizans toprağı olmaktan çıkmıştır. Batılıların bu topraklardan bizi çıkarma planlarının adı “Şark meselesi” olmuş ve bu çerçevede ülkemizi birçok yok etme planlarını devreye koymuşlardır. PKK ve FETÖ, Irak, Suriye, Filistin’de planlarını açık bir şekilde uygulamaktadırlar. “Bu Kur'an Müslümanların elinde kaldıkça onları istediğiniz gibi yönetemeyiz. Bunun için ya Kur'an'ı ellerinden almalı veya onları Kuran'dan uzaklaştırmalıyız" [1] “Düşman tarafından öldürülünce değil, ona benzediğinde yenilirsin.” [2]

Düşman düşmanlığını yapacak, Milletimizin arasına fitne, fesat nifak ateşi yakacak, bizi değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışacak bundan tabii bir şey olamaz.“… Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez. …” [3] “Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir; kaldı ki Allah birçoğunu da bağışlar.” [4] Millet olarak olumlu veya olumsuz değişmek bizim elimizdedir. Kaybettiğimiz, kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimize sahip çıkmalı ve yaşatmalı, millî birlik şuurumuzu, birlikte yaşama irademizi ,güçlü ve diri tutmalıyız. Yakılan tüm nifak ateşlerini söndürmek, yanlışlarımızı düzeltmek, doğrularımızı yüceltmek, birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek, öncelikle devletin, eğitim kurumlarının, ailelerin ve her ferdin öncelikli görevidir.

 


[1] İngiliz Başbakanı Gladstone Avam Kamarasında konuşmasında.

[2] Aliya Izzetbegoviç

[3] 13. Ra'd.11

[4] 42. Şûrâ .30

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 2 yorum yapıldı
Birlikte yaşamak
Elinize sağlık çok güzel tespitler. Rabb'im gayretinizi ve idrakinizi artırsın.
Yorum Ekleyen: Musa Yavuz     16.04.2024 12:05:18
Muhteşem
Eyvallah Allah razı olsun
Yorum Ekleyen: Mustafa Yıldız     16.04.2024 11:15:54

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya