‘Müminin, en sevdiği ve değer verdiklerini, Allah'ın emrine göre fedâ etmesi ibadeti: KURBAN..'
MAKALE
Paylaş
16.06.2024 08:48
320 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

Pazar günleri yaptığımız bir diğer 'Okuyucularla Hasbihal'e daha, okuyucularımızı sağlık ve âfiyet dileklerimizle ve de mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla, bu mübarek günlerin manevî bereketinden nasiplenmeleri temennilerimizle selâmlayarak başlayalım:

Önce bir beyân-i i'tizar: Geçen Pazar günkü 'Okuyucularla Hasbihal'in ilk bölümünde, metin doğru şekilde seslendirilmişti, ama, sahifeye konuluşunda meydana gelen bir ârıza yüzünden, ilk iki okuyucu mesajları kopmuştu. Bu kopukluğu dikkatli okuyuculardan Cemal Aydın kardeşim mesajla bildirmişti, ama, yolculuklarda olduğum için ânında düzeltmek imkânı olmamıştı.

O bölümü, - bir yanlış anlama olmaması için, -günü geçen bir mesajı çıkararak- tekrar verelim:

*Fransa'da eğitim konularında tahsil görmekte olan Kâmil Pınarbaşı isimli okuyucumuz, Reuters Ajansı'nın Türkiye'nin eğitim hayatıyla ilgili ve özellikle yeni müfredat programı konusunda 7 Haziran günü, 'Erdoğan, Türkiye'nin yeni müfredatına yönelik eleştirileri reddetti..' başlığıyla yayınladığı bir yoruma temasla, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Millî değerlere öncelik verilecek.. Amacımız milletin değerleriyle donatılmış yeni nesiller yetiştirmektir. Bizim programımıza ideolojik kaygılarla karşı çıkanlar kendilerini sorgulamalı..' şeklindeki sözlerine yer vermekteydi.

Yorumda, Erdoğan'ın, 'dindar bir nesil yetiştirmek' hedefini anlatırken, 'Bu ülkenin çocukları ile İslamî değerler arasına kimsenin girmesine izin vermeyeceğini' söylediği aktarıldıktan sonra, okullarda 'mescit'ler açılmasını sağladığına ve bu uygulamaların durumların laik kaygıları körüklediğine de dikkat çekiliyor. Dahası, bu açıklamaların, laik çevrelerde, 'bu müfredatta 'bir takım isim, ilke ve gibi değerlere yer verilmediği'ne dair görüşler de anlatılıyor.

--Evet, bu okuyucunun tespit ve değerlendirmeleri için teşekkürler.. Bu konuda yeri gelmişken belirtelim, Talim ve Terbiye Kurulu eski üyelerinden eğitimci Kâmil Yeşil'in 3 Mayıs 2024 tarihli Yeni Şafak'ta yayınlanan bu konudaki değerlendirme yazısı da dikkat çekiciydi.

*Van'dan Şadiye Alakaş, 'Kurban'ı, (Hakk için kurban, küp için kavurma) mantığından kurtarıp, bu ibadetin asıl mânâsına erilmesi konusunda toplumuzun eğitilmeye çok ihtiyacı var. Herkesin Kurban bayramını bu idrake de ulaşmak temennisiyle tebrik ediyorum..' diyor..

-- Evet, bu hanım kardeşimizin mesajındaki asıl cümleyi bu Hasbihal'in başlığına taşıdık..

*Tacikistan'dan E. Erduş kardeşimiz Afganistan'daki Tâlibân Yönetimi ile 'DEAŞ' diye anılan silâhlı mücadele örgütü arasında, medya organlarında da yer alan zıtlaşmayı yansıtan farsça mesajları göndermiş.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya