Putlara tapanların yaptığı, sanki başka bir davranış şekli mi?
MAKALE
Paylaş
15.09.2024 22:27
52 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

Pazar günlerini, okuyucuların görüş ve eleştirilerine ayırdığımız bu sütunda, bir yeni Hasbihal'e daha sağlık ve hayırlı çalışmalar temennileri ve selamlarımızla başlıyoruz:

*İstanbul'dan Mustafa İnan isimli okuyucu, 'Sizin 6 Eylül tarihli yazınızda değindiğiniz 'Prof. kişinin kim olduğunu pek çıkaramadık.. Herkesi şaibe altına almamak için, biraz ipucu verseydiniz daha iyi olmaz mıydı?' diyor..

--Evet bu okuyucunun sözleri böyle.. Evet , herkesin şaibe altına alınmasına âlet olmak istemeyiz elbette.. Ancak bu gibi durumlarda, 'yarası olmayan gocunmasın..' sözü iyi bir açıklayıcı yöntemdir.. Yine de, herkesin şaibe altına alınmaması için belirtelim ki, bizim bu alanda geçmişten beri, 'ateist, laik' veya 'kişiye tapıcı' kimselerin sözlerine aldırmıyoruz. Öylelerine, 'lekum dinukum veliyedîn..' /'Bizim dinimiz bize, sizinki de size..' der geçeriz.. Bizim burada sözün ettiğimiz husus, yakın geçmişe kadar Müslümanların arasında olduğunu hissettiren, öyle bilinen, ve İlâhiyat Fakülteleri'nde yıllarca hocalık yapan veya Müslüman camia içinde yıllarca faaliyet gösterdikten sonra; artık 'laik hidayet'e erdiklerini ileri sürercesine ve Şevket Süreyya'nın yarım asır öncelerde, 'Biz filanı öldürdük.. Çünkü, onu putlaştırdık.. Putlaştırılan kişi de ölür..' diye anlattığı kişiye, arz-ı ubûdiyet edercesine minnettarlıklarını sunan ve güzellemeler yapanlardan sadece bir örnek zikretmiştik.

*Tekirdağ'dan Saim Muhtaroğlu isimli okuyucu da diyor ki, 'abi, sizin 6 Eylül Cuma günkü yazınızda işaret ettiğiniz kişinin herhalde Almanya'da hazırladığı videosunu ben de izledim. Sizin yazınızı görünce, elinize sağlık dedim, ama, çok nazik söylüyorsunuz.. Bu gibiler öyle nezaketlerden de anlamazlar.. '

--Muhterem kardeşim, maksadımız filancayı dövmek değil, birilerinin topluma, yanlışlarını doğru gibi sunmaktaki zavallılığına karşı kendi çapımızda, bu gibilerin sözlerine, telkinlerine işaretle, uyanmamış olanları uyandırmaya çalışmaktır. Ama, uyanmak istemeyenleri uyandırmak da mümkün değildir.

*İstanbul'dan Ahmed Vanlı diyor ki: Bir zamanlar 'Kur'ân meâli' bile yazan M.K. isimli bir Prof. irtidat ettiğini açıklamış.. Bu gibilere ne yapmak gerekir?.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya