Okuyucularla Hasbihal: ‘Diplomasi' adına uşaklık teklif edenlere, ‘Hayır!'
MAKALE
Paylaş
11.08.2024 17:53
234 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

(Pazar günleri, okuyucuların görüş ve eleştirilerine ayırdığımız bu sütunda, bir diğer 'Okuyucularla Hasbihal'e daha, muhterem okuyucuları selamlayarak başlıyoruz.)

*Almanya'dan, isminin -mâlum sebeplerle yazılmamasını isteyen- bir okuyucu diyor ki: 'Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın geçen gün Mısır'a gidince, oradan Amerika'ya, 'Köpeğine sahip çık, tasmasını elinde tut!.' demesi var ya; gidip Hakan Bey'e sarılasım, elini öpesim geldi.. Bu alçaklar ancak bu dilden anlıyorlar..

Evet, aynen öyle.. Siyonist İsrail rejiminin başındakiler, tasması gevşetilmiş, kuduz köpekler durumundalar.. Amerikan Kongresi'ndeki yüzlerce senatör ve temsilcinin, o, tasması bırakılan kuduz yaratığı bir de dakikalar boyu alkışlaması bile, durumu açıklamaya yetiyordu.. Ama, o senatörler arasında Bernie Sanders gibi vicdan sahibi Yahudi senatörler de vardı.. Onların yeri elbette ayrı..

Elbette, bu sözden her yerde olduğu gibi Almanya'daki mâlûm çevreler de rahatsız oldu..

Ama, onlar, kaniçici Siyonist İsrail çetesinin Dışişleri Bakanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan'a, Saddam Huseyn'in âkıbetini hatırlatmasına ise, tek kelime bile etmediler.

Bu barbar ve kaniçici Siyonist çetenin destekçisi olan medya organları, şimdi de Erdoğan'ı Yahyâ Sinwar'la yan yana gösteren foto-şop'lar yayınlıyorlar ve 'terörist' olarak niteledikleri Sinwar'ı Erdoğan'la bir arada göstermekle akıllarınca onları yıpratacaklarını sanıyorlar.. Öyle kaatiller güruhunun yanında olmaktansa, mazlumların yanında olmak, evet , bir şereftir..'

--Evet, bu okuyucumuzun duygularını yansıtan mesajını bu kadar özetleyebildim.. O eski diplomatın, Hakan Fidan'ı eleştirirken 'diplomaside böyle şey olmadığı'nı söylemesi ilginçti.. Şu kadarını belirtelim ki, 2009 yılında, İsviçre-Davos'daki 'Ekonomi Forumu' esnâsında katıldığı bir tv. programında, dönemin Siyonist İsrail'in cumhurbaşkanı İzak Rabin'in, 'Türkiye'yi, Filistinlileri yüreklendirmekle suçlaması üzerine, Tayyib Erdoğan'ın ona, bir 'One minute!..' çekip müthiş bir karşılık verdiğinde de, bugünkü bu eski diplomatın partisinin o zamanki lideri de, hemen, 'Eyvah, Türkiye'nin 80 yıllık diplomasi geleneği mahvoldu.. Diplomaside böyle şey yok..' demişti.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya