Anadolu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısını Yaptı
Vakıf Yüksek İstişare Kurulu 2 Şubat 2024 Cuma Günü Vakıf Genel Merkezinde Toplandı.
ÖZEL HABER
Paylaş
07.02.2024 17:06
698 okunma

Vakıf Yüksek İstişare Kurulu 2 Şubat 2024 Cuma Günü Vakıf Genel Merkezinde Toplandı. Vakıf Başkanı Av Hayrullah Başer in açış Konuşmasını yaptığı toplantıda TOBB ETÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi DEMİR “Din Meselemiz; Kayıt Dışı Din” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıya YİK üyelerinin yanısıra Vakıf yönetim Kurulu Üyeleri ve Vakıf dostları da iştirak etti.

Açış konuşmasında vakıf faaliyetlerinden kısaca bahseden Başer; Vakfın gerçekleştirdiği çalışmalardan ve yapılan faaliyetlerden örnekler vererek önümüzdeki dönem planlamalarıyla ilgili bilgiler sundu. Vakfın birilerinin değil hepimizin olduğunu belirterek kurumsal kimlik kazandırmaya çalıştıklarını, bunu hepimizin gönüllü destekleriyle gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti. Belli periyotlarla bu toplantılara devam edeceklerini söyledi

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Hilmi DEMİR, sosyal hayatımızın günümüzde önemli problemlerinden Kayıt dışı din konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Ülkemizin en önemli sorunlarının başında Kayıt dışı ekonomi, kayıt dışı siyaset ve kayır dışı din anlayışının olduğuna vurgu yaparak kayıt dışı din uygulamalarının tarihi perspektifi ve günümüz uygulamalarından örnekler vererek sorunun büyüklüğüne dikkat çekti. 

Özellikle Osmanlı dönemindeki uygulamalardan bahsederek, dergah, tekke ve zaviyelerin Şeyhülislam'a bağlı olarak devlet kontrolünde faaliyetlerini sürdürdüğünü,

Şeyhlerin sınavla belirlendiğini, ehil olmayanlara müsamaha gösterilmediğini, 1925 yılında bu müesseselerin kapatılması ile faaliyetlerin merdiven altına indiğini, devlet ve toplum nezdinde büyük problemlere yolaçtığını çarpıcı örneklerle dile getirdi.

Sunum sonunda katılımcıların soru ve cevaplarla toplantı sona erdi.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya