İmam Hatipliler Çorumda Buluştu
48 yıl sonra 10 Ekim 2024 Perşembe günü 1975/1976 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi 7/C sınıfından mezun olan güzel ülkemizin değişik il ve ilçelerinde yaşayan çoğu emekli olan veya çalışan İmam hatip mezunları “Çorum Ahlatcı Metal Rafinerisinde” Ahmet Ahlatcı Beyin misafi olarak buluştular.
ÖZEL HABER
Paylaş
12.10.2024 21:55
325 okunma

Çorum ( Ana Haber ) Edib Ahmet CEYLAN

48 yıl sonra 10 Ekim 2024 Perşembe günü 1975/1976 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi 7/C sınıfından mezun olan güzel ülkemizin değişik il ve ilçelerinde yaşayan çoğu emekli olan veya çalışan İmam hatip mezunları “Çorum Ahlatcı Metal Rafinerisinde” Ahmet Ahlatcı Beyin misafi olarak buluştular.

Kadir Baysal, Mehmet Güney ve Mustafa Özdemir ’in organize ettiği buluşma  “Çorum Ahlatcı Metal Rafinesi”  Ahmet Bey’in misafiri olarak saat 11-12’de gerçekleşti. Kısa bir çay kahve sohbetinden sonra Ahmet Ahlatcı Beyin eşliğinde altının topraktan vatandaşla buluşmasına kadar geçen bütün evrelerini tek tek gezdirerek Ahmet Bey anlattı.

Daha sonra yemeğe geçildi. Yemek duasını Mustafa ÖZDEMİR yaptı. Yemekten sonra yoklama yapıldı. Yoklamada numarasını bilmeyenler şaka vari bir şekilde cezalandırıldı. Yoklamada Çorum eski Milletvekili Agâh Kafka’sın torununun rahatsızlığı nedeniyle olmadığı görüldü. Orada bulunan arkadaşlar Ahmet Bey vasıtasıyla görüntülü olarak görüşerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Daha sonra arkadaşların oturuş şekline göre herkes kısa hayat hikâyelerini tek tek anlattılar.

Yemekten sonra rafineride bulunan mescide geçildi. Orada öğle namazı eda edildi. Namazdan sonra okunan hatmi şerif duası yapıldı. Duayı Eyüp Demir hocam yaptı.

Namazdan sonra Ahmet Bey’in odasına geçildi. Uzun yıllardır görüşmeyen sınıf arkadaşları bol bol sohbet ederek hasret giderdiler. Vefat edenler için de duaların yapıldığı buluşmada duygulu anlar yaşandı. Akşam geç saatlere kadar orada 48 senelik hasret giderildi ve geçmiş zaman içerisinde yaşanan anılar anlatıldı.

Ahmet Bey en son konuşmasında;

Çok Değerli arkadaşlarım, bu gün için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu beni fazlasıyla memnun ve mutlu etti. Allah da sizlerden ayrı ayrı razı olsun.

Gelecek sene aynı yerde buluşmak ümidiyle hepiniz güle güle gidiniz. Nice sağlıklı mutlu yıllarda buluşmak dileğinde bulundu.”

Buluşma hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile sona erdi.

 

.

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya