Biz kardeşiz.
MAKALE
Paylaş
15.01.2024 07:00
4 yorum
1.256 okunma
İbrahim Kumaş

Sesli Dinleno

Selam üzerinize olsun.

Milletimizin varlığının devamı, milli birlik ve bütünlüğümüze bağlıdır. Bu da ancak milleti millet yapan değerlere bağlılık ile sağlanabilir. Kendi varlığını inkâr eden, değerlerinden kopan bir milletin yaşama imkânı yoktur. En önemli değerimiz de bizi bir ve kardeş kılan, dinimiz İslam’dır. “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.”[1] “Ülkede birliği koruyabilirseniz, yaşayabilirsiniz.”[2] Birlik olmadan dirlik ve düzen olmaz.  “Dininizi, milliyetinizi koruyun. Kimliğinizi kaybetmenin bedeli köleliktir. Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.”[3]İnsanlık tarihinde nice milletlerin sadece isimleri kaldı.

İnsanlarımız her geçen gün kendi öz değerlerinden uzaklaşıyor. Yabancı kültürlerin tutsağı oluyor ve yabancılaşıyor.  Sahip olduğu dil, din, ahlaki değerler, örf ve adetlerinden uzaklaşıyor. Tek boyutlu, bencil, başıboş, hoşgörüsünü kaybetmiş ,sorumsuz, ülke ve dünya gerçeklerinden habersiz, hayalperest insanlar yetiştiriliyor. Toplumumuzun arasına, ayrılık, fitne, fesat tohumları ekiyorlar. "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;"[4]

Çok önemli meselelerimizi geçmişte birlikte çözdük .Yanlış gidişe hep birlikte dur diyebilir, yanlışlarımızdan dönebiliriz. Tüm problemlerimizi, devletimizle, milletimizle, ilimle, hikmetle ehliyetle çözebiliriz. Bu milletin bir mensubu mümin olarak, her zaman uyanık olmalıyız. Biz kardeşiz, elimizle, dilimizle kırmadan dökmeden kardeşlerimizi uyarmalıyız ki bu bizim için en önemli kardeşlik görevidir. El ele rahmet okumaz. Bizim bizden başka dostumuz da yoktur. Birliğimiz, kardeşliğimiz daim, bugünümüz ve yarınlarımız aydınlık olsun.



[1] 49.Hucurât.10

[2] Bilge Kağan

[3] Aliya İzzetbegoviç

[4] M.Akif Ersoy

 

 

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Toplam 4 yorum yapıldı
Kısa öz anlaşılır hatırlatma ve farkındalıklar ne hoş. Teşekkürler
Teşekkürler
Yorum Ekleyen: Ramazan GÜLEÇ     30.01.2024 19:02:11
Teşekkürler sağlıklı günler.
Teşekkür ederiz kardeşim bizlerde aydınlatıyor olmanız bizleri mutlu ediyor selamlar sevgiler saygılar
Yorum Ekleyen: Tahir CİDAV     18.01.2024 10:42:12
Okuyor paylaşuyorum
Yenilgi ve ızdırap yıllarımız egomize yenik düşüp birimiz diğerini yediği günlerimiz olmuştur.
Yorum Ekleyen: Mustafa özkan     17.01.2024 14:34:15
Teşekkürler
Doğru söylüyorsun abi, zaten ancak bu şekilde eski haşmetli günlere dönebiliriz. Fakat, maalesef siyasi haset yanlış harekete sevk ediyor. Engin Altay'ın kendisi silindi ama mantığı yaşıyor
Yorum Ekleyen: Hüseyin Özkaynakcı     17.01.2024 13:55:17

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya