Ne yaptınız?!
MAKALE
Paylaş
02.06.2024 18:34
378 okunma
Vahdettin İnce

Öldünüz; ama siz kazandınız. Tıpkı özgürlerin serdarı Ali gibi. Minberde namaz kılarken sırtından bir hançer darbesi alan İmam Ali'nin sözünü düşünüyorum, günlerdir. Şehid olmasına neden olan bu yarayı alınca, "Kabe'nin Rabbine yemin ederim, ben kazandım" diyor. Ölürken kazanmak! Maddi kriterlerle izah edilemeyecek, anlaşılamayacak bir durum. Görülmemiş bir iman, bir bilinç seviyesi. Mucize gibi. Ancak olayın yaşandığı günden itibaren, tarihin akışını gözlerimizin önüne getirdiğimiz zaman, İmam Ali'nin temsil ettiği İslamî değerlerin, erdemin, tevhidin, adaletin, özgürlüğün kazandığını, buna karşılık, onu, maddi ölçülere göre yendiklerini, bedeniyle birlikte temsil ettiği faziletleri de gömdüklerini düşünenlerin, yenildiklerini, kendilerinin ve temsil ettikleri karanlığın, zulmün, zorbalığın, köleliğin sadece kesintisiz bir lanete maruz kalmak için anıldıklarını görürüz.

Filistinliler de ölüyorlar. Ülkeleri bir uçtan bir uca, taş üstünde taş bırakılmayacak şekilde viran ediliyor. Başlarını sokacakları bir yuvaları kalmamış artık. Sekiz aydan beridir, dünyanın en gelişmiş silahlarından, üzerlerine "onları bitirin" diye haysiyet yoksunları tarafından notlar düşülmüş en ağır bombalar yağdırılıyor. Parçalanmış bedenler, kopmuş başlar, kollar, bacaklar havalara savruluyor. Geride kalanları ise açlıktan ölüyor. Katillerin, zorbaların, zalimlerin, kan emici emperyalistlerin, çağdaş putçuların kriterlerine göre emsali görülmemiş bir yenilgidir bu. İmam Ali'nin temsil ettiği değerler manzumesinde zaferin, fethin ta kendisidir oysa.

Kur'an, cihad eden Müslümanları iki güzelliğin, zafer ya da şehadetin beklediğini vadediyor. Yani her türlü onlar kazanıyorlar. Bu açıdan Müslümanın ilahî ve insanî erdemler uğruna ölmesi de bir güzelliktir, bir fetihtir. O yüzden Filistinliler ölürken bütün bir dünyayı fethediyorlar, dünyanın gözünü açıyorlar diyebiliriz. Fetih kelimesinin Arapçadaki anlamı, açmak ve açığa çıkarmaktır nitekim. Öldüğün için şirki, zulmü, karanlığı, cahiliyeyi açığa çıkarıyorsan dünyayı fethetmişsin demektir çünkü.

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya