“Allah'ın yardımı ne zaman?”
MAKALE
Paylaş
18.08.2024 23:13
307 okunma
Vahdettin İnce

Salı günkü yazıda, son günlerde sıkça karşıma çıkan bu ve benzeri sorulardan bahsetmiş ve "Kur'an ilimlerine vakıf" olduğunu belirttiğim dostumun ufuk açıcı açıklamalarına yer vermiştim. Bu sohbetin devamı var. Dostum, "biliyor musun, Yahudi ve Hristiyanlar da aslında dinlerine girmemizi istemezler. Sadece hayat tarzlarına (milletlerine) tabi olmamızı tercih ederler. Bu bakımdan örnek verdiğim ayette (Bakara, 120) "din" yerine "millet" kavramının kullanılmış olması, müthiş bir gerçeğe dikkatimizi çekiyor" dedi.

Ben, "peki neden dinlerine girmemizi değil de sadece hayat tarzlarına uymamızı isterler? Özellikle Hristiyanların, dünyanın her tarafında misyonerlik faaliyetleriyle insanları Hristiyanlaştırmaya çalıştıklarını biliyoruz. Hazır Müslümanlar onların hayat tarzlarına uymaya bu kadar teşnedirler, bunu onları dinlerine girmelerinin bir fırsatı olarak kullanmak dururken, bu meftunluğu hayat tarzına uyma düzeyinde tutmalarının sebebi nedir?" diye soracaktım ki dostum devam etti:

"Aslında bu konuda Yahudiler ile Hristiyanlar arasında fark var. Yahudiler, kendilerinden başka hiç kimsenin Yahudilik dinine girmesini istemezler. Hem bu dünyayı hem de ahireti ırklarının, İsrail oğullarının tekeline almışlar çünkü. Tanrıyı, dini, tevhidi, şeriatı sadece kendilerine özgü bilirler. Hristiyanlık ise, evrensel bir din olma iddiasındadır. Ama Müslümanlar söz konusu olunca onlarda da dünyayı ve ahireti tekellerine alma anlayışı depreşir. Özellikle Hristiyanlar, İslam'ın ortaya çıktığı günden itibaren dini, ahlaki, siyasi, sosyal, ilmi bakımdan kendilerine karşı büyük bir üstünlük kurmuş olmasından ve halihazırda Müslüman olan milletlerin neredeyse yarısından fazlasının eskiden Hristiyan olmasından dolayı, Müslümanlara karşı derin bir kin ve intikam duygularını besliyorlar. Nefret ettikleri, düşman belledikleri bu insanların bir de "hidayete erip"(!) cennete girmelerini kesinlikle istemezler. Kısacası, bu dünyada hayat tarzlarına, azat kabul etmez köleler gibi uymaya çalışarak ömür tüketmemizi, her on yılda bir içimize attıkları mezbele kabilinden fikirlerle (!), ideolojilerle, felsefelerle oyalayıp ırk, mezhep, dil, muhteşem tarih adı altında birbirimizi boğazlamamızı, yani bu dünyada bir cehennemi hayat yaşamamızı, ahirette de (iddialarına göre) doğrudan cehenneme girmemizi yeğliyorlar. Bahsettiğim ayet bu gerçeğin altını çiziyor."

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya