Tarih, sadece ‘dün' değil; ‘bugün' ve ‘yarın'dır da..
MAKALE
Paylaş
19.05.2024 14:14
340 okunma
Selahaddin E. Çakırgil

*Pazar günleri yaptığımız bir diğer 'Okuyucularla Hasbihal'e daha, okuyucularımızı, sağlık ve âfiyet dileklerimizle selâmlayarak başlayalım:

*Almanya'dan Metin Turhallı isimli okuyucu diyor ki: Hukuk okumuştum, ama, 'Yeni Anayasa' yapmakla 'Anayasada değişiklik' yapmak arasındaki farkı önce pek düşünmemiştim; sizin yazınız beni ikaz etmiş oldu, teşekkürler.. Sahi, şimdi daha iyi anlıyorum ki, 'Anayasada değişiklik' denilirse, günün şartları içinde bazı maddeler değiştirilir, olur biter ve 1961 Anayasası'ndan beri, darbecilerin dayattığı anayasaların özü korunmuş olunur. Ve Cumhur İttifakı'nın ikinci partisi ise, ufak-tefek değişikliklere evet diyebilir, ama, 'değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği' mevcut Anayasa'da belirtilmiş hususlara asla yaklaşmayacağını açıkça söylediğine göre, bu konudaki çabaların daha baştan olmayacağı açık değil mi? Evet, ben de izin dediğiniz gibi, mevcut anayasada değişiklik değil, yeni bir anayasa yapılmasını istiyorum; öyle bir anayasa tasarısının karşısına, 'değiştirilmeyeceği teklif dahi edilemeyeceği' gibi mevcut anayasanın engellemeleri çıkarılamayacaktır.

*Amasya'dan Siyamî Gençoğlu diyor ki: 'Geçen haftaki sohbetinizde , Kokona'dan bahsetmiştiniz; ne olduğunu anlamak için, lügata baktım, eskiden bizim toplumuzda, başka dinden olduğunu hissettiren yaşlı kadınlara deniliyormuş..

O küstah 'kokona' yalnız değil, bugün.. Hele de, ruhen kokona olanlar az değil.. Nitekim, İzmir'de bir nikâh merasiminde, nikâhın hayırlı olması için dua etmek isteyen bir zat'ın elinden mikrofon, İzmir'deki bir Belediye Başkanı'nı temsilen resmî nikâhı kıymakla yetkilendirilen 'memure' tarafından, 'Burası resmî mekân.. Burada dua edemezsin..' diye çekilip alınmış.. Bu 'kokona' ruhlunun bu ülkede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen bütün resmî mekânlarda dua ettiğinden, Kur'ân okuduğundan haberi yok, anlaşılan..

 

 

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

sanalbasin.com üyesidir

ANA HABER GAZETE
www.anahaberyorum.com
İşin Doğrusu Burada...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
anahaberyorum@hotmail.com
0312 230 56 17
0312 230 56 18
Strazburg Caddesi No:44/10 Sıhhiye/Çankaya/ANKARA
Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı
Anadolu Ay Yayınları
Ayizi Dergisi
Aliya İzzetbegoviç'i
Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Künye
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2022    www.anahaberyorum.com          Tasarım ve Programlama: Dr.Murat Kaya